Det faglige netværk for danskundervisning er for alle, der underviser i danskfaget.

(15.920 følger) Se alle medlemmer

Anmeldelse

Tosprogede
0   5

Hvor vil du hen, du?

For at du kan oprette indlæg i Danskundervisning kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   17

Arven fra 1967: Fem bøger ændrede børnelitteraturen

For 50 år siden revolutionerede fem børnebøger den måde, dansk børnelitteratur bliver skrevet på - og faktisk står nutidens børnebogsforfattere stadig i gæld til de fem, mener professor i børnelitteratur Torben Weinreich.

0   4

Børn er mere ens, end de er forskellige

Christian Hyltoft Hellum er leder på Katrinebjergskolen i Aarhus, og han byder mig pænt inden for på sit kontor. ”Har du ikke lyst til at komme herop, så kan du se NEST-klasserne og møde eleverne?”, var hans første bemærkning, da vi talte sammen i telefonen sidste uge. Jo, tak. Jeg vil gerne både se og høre mere om det spændende projekt, Katrinebjergskolen har stablet på benene siden sommeren 2016.

0   8

En lille streg i regningen

En lille streg kan betyde store ændringer i de politiske intentioner.

ANMELDELSE
0   13

Sigurds historietime

Sigurd Barrett kan formidle for børn, og han ønsker at styrke børns dannelse og indsigt gennem historiefortælling. Det gælder introduktion til jazz og kristendom eller, som nu, fortælling af danmarkshistorie.

0   5

Hold dig opdateret i literacy-debatten

Literacy er et begreb, som fylder mere og mere i uddannelsesdebatten. Men hvordan defineres literacy mere præcist, og hvad dækker betegnelsen egentlig over? Det kan du nemt, hurtigt og ganske gratis sætte dig ind i på literacy.dk, der rummer artikler og film, som afdækker begrebet literacy i både teori og praksis.

21   30

Fælles Mål-forfatter: Der var ikke tid nok

De nye forenklede Fælles Mål blev skrevet i hast, og der er ikke blevet gjort nok ud af afklare begreber og at vejlede skoleverden i, hvordan målene skal bruges. Sådan lyder det fra Jeppe Bundsgaard, der i 2014 var med til at skrive de nye mål for danskfaget.

0   28

Dagens ikke-overraskende nyhed: Unge foretrækker at læse på papir

Blandt de unge er den andel, der foretrækker at læse længere tekster på papir, større end blandt de gamle. Men det er da ikke så overraskende.

ANMELDELSE
0   6

Enestående tegneserieroman

En dejlig gave til dansklærerne og deres elever fra 6. klasse og opefter.

ANMELDELSE
0   3

Sjovt at stave

"Stavespil" er skruet sådan sammen, at det ikke nødvendigvis er de gode stavere, som løber med sejren. Det er godt tænkt.

0   12

Film: Får Rokhsar og hendes familie lov til at blive i Danmark?

Dokumentar følger 16-årig piges asylsag. Familien fra Afghanistan har ventet i seks år, og deres sag er stadig ikke afsluttet. Rokhsar er den, der tolker, og det sætter hende i voldsomt krydspres. Filmen vises på TV2 25. januar og ved forpremiere i København.

ANMELDELSE
0   6

Roman, som gør klog

På ingen måde havde jeg kunnet forudse, at jeg her sad med en bog, som jeg ikke ville lægge fra mig, før den var læst færdig, og som i løbet af de næste fire timer ville få mig til at hulke helt nede fra maven flere gange.

3   15

Gutbai tu dænisj

Forfatteren Jens Smærup Sørensen har en tankevækkende refleksion over statsministerens nytårstaleleflen for engelsk. Den står at læse i Kristeligt Dagblad fredag den 13.1.17. Og den har sat mine tanker i sving.

0   5

Så er der skolevalg

Danske udskolingselever for endnu engang muligheden for at øve sig i demokrati. Det skal inspirere dem til at deltage aktivt, når de får stemmeret.

0   3

Når it og medier giver en håndsrækning til udfordrede elever (del 3)

Rigtig mange børn og unge benytter internettet i fritiden i så høj grad, at deres medieforbrug står i kontrast til skolens som oftest meget skriftlige tilgang til undervisningen. I denne sidste blog (del 3) vil jeg sætte fokus på differentiering forhold til læsningen, Derudover beskriver jeg fordelene ved at bruge multimodale tekster til de elever, som er udfordret læsemæssigt. Til sidst vil jeg agitere for brugen af it som understøttende værktøj i hele klassen generelt, da det kan have en gavnlig effekt på alle børn samt tilføre en afvæbnende stemming i forhold til enkelte elevers følelser omkring den ellers lettere stigmatiserende it-rygsæk.

0   12

Franske gloser dyrker nye ord

Gro Caspersen bygger stilladser i sin franskundervisning, fordi hun oplever, at eleverne klarer sig bedst, når de er højt udfordret, men også højt stilladseret. Eleverne lærer flere ord, og de opdager nye sproglige sammenhænge.

0   16

Lærerne skal bygge sproglige stilladser

Tosprogede elevers læring bliver styrket, når deres andetsprog bliver styrket, lyder det fra den australske professor Pauline Gibbons. Hendes løsning er sproglige stilladser i alle fag, der kan omfavne og støtte de tosprogede elever.

0   5

Hjertestorm - stormhjerte

En bog, der kan give anledning til mange samtaler i uge 6, - og alle andre uger!

ANMELDELSE
0   5

Hvor vil du hen, du?

I Pisa 2015 præsterer gruppen af minoritetselever stadig dårligere end deres klassekammerater med majoritetsbaggrund. Der er derfor fortsat behov for udgivelser om, hvordan skolen, og en dag vore folkevalgte, søger at skabe lige muligheder for alle uanset baggrund. Her gøres det godt, men lidt for rodet

6   519

Er fagligheden på vej ud af læreruddannelsen?

Tynd vejledning, bachelorprojekter uden tilknytning til skolefagene og censorer, der ikke ved noget om fagene. Hvor er læreruddannelsen på vej hen?

2   21

Vi bli'r som vi si'r.

En brat opvågnen på et vidunderligt hotel satte speed på tankerne om, hvad det er vi vil og kan og gør. Vi lærere må ikke bare læne os tilbage i fællesmålenes hængekøje og være tilskuere til sprogets tiltagende grovhed i hverdagen og i politik.