Skolebøger

1   678

Odense: Skolebestyrelser har selv skrevet kvalitetsrapport

Skolebestyrelserne i Odense præsenterer i dag deres erfaringer med skolernes haltende økonomi. De har selv forfattet en kvalitetsrapport, for de synes, at kommunens årlige rapport er mere lyserød end den virkelighed, de møder på skolen.

0   360

Skoler vil ikke låne bog med Alle børnene-vitser ud til eleverne

Flere skoler i Kolding-området har enten fjernet en relativ ny bog med "Alle børnene"-vittigheder fra skolebiblioteket, eller også har de slet ikke bestilt den hjem. De mener ikke, at det er skolens opgave at bringe vitser om incest og børn og sex videre til eleverne, når de samtidig arbejder på at undgå mobning, skriver JydskeVestkysten. En skoleleder erkender, at skolerne bevæger sig på kanten af det puritanske. Det faste grundskema for historierne er: Alle børnene (gjorde noget) undtagen (navn), han/hun (chokerende udsagn)! Det allersidste ord i udsagnet skal rime på personnavnet.

ANMELDELSE
1   439

Fælles mål og midler

Forfatterne beskriver en ny didaktik, der bygger på analyse af læremidler. Den kan skabe en bedre vekselvirkning mellem teori og praksis både i folkeskolen og i læreruddannelsen.

0   543

Minister afviser at diktere mødetiden i Vorbasse

DF's uddannelsesordfører, Alex Arendtsen, vil fastsætte skolernes mødetider fra Christiansborg. Samt give skolerne mulighed for ikke at udlevere flere bøger til elever, der afleverer for sent. Begge dele bliver afvist af Antorini.

0   549

DF-ordfører: Skole med flekstid belønner de dovne

Dansk Folkepartis nye uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen vil have stoppet flekstiden på Vorbasse Skole - på skolen fortæller de, at ordningen er en succes. Ahrendtsen opfordrer desuden ministeren til at ændre loven, så skolerne får mulighed for at sanktionere elever, der ikke afleverer bøgerne tilbage til tiden.