Nationale test

7   23

S-profil: Giv gode kommuner fem års pause fra nationale test

I stedet for at alle elever skal testes, bør man koncentrere sig om at måle på de kommuner, der ikke lever op til kravene, lød det fra Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil i dag i en debat med Anders Bondo til Folkemøde på Møn.

3   28

Nationale test til fire timers eksamen

Et vigtigt element i folkeskolereformen er, at eleverne skal blive bedre i de nationale test. Men spørgsmålet er, om testene overhovedet giver en valid måling af, hvad eleverne kan. Den 14. september skal testene til eksperthøring.

0   1596

Farvel til folkeskolen, test og læringsmål hittede

I anledning af sommerferien har vi kigget på, hvad læserne har været mest optaget af siden jul på folkeskolen.dk og på Folkeskolens Facebook-side. Se eller gense de mest populære indlæg og artikler.

5   626

DLF om løbende måling af hver elev: Nej til mere bureaukrati

Regeringen og KL vil indføre et system, der løbende måler hver enkelt elevs faglige progression. Nej tak, siger DLF. Lærerne er allerede nu belastet af alt for meget bureaukrati.

0   655

Jelved: Kunne måske have stoppet nationale test

Der havde formentlig ikke været nationale test i skolen, hvis Marianne Jelved havde takket ja til en politisk aftale, hun var imod, tilbage i 2001. Derfor fortryder hun i dag, at hun afviste en aftale en sen nat for 15 år siden.

36   750

Regeringen og KL: Hver enkelt elevs faglige fremskridt skal måles

Embedsfolk i KL og Undervisningsministeriet er i gang med at lede efter et redskab, der kan måle hver enkelt elevs faglige progression. Konklusionerne skal ligge klar om et år.

0   483

De nationale sketch! (dansk)

Igen skal man stå på mål, for at undskylde resultater, som ikke har nogen som helst evidens!

1   786

Test, der ikke kan stå prøven

Analyse: De mærkelige ord i læsetestene er ikke det største problem ved de adaptive test – spørgsmålet er, om de overhovedet kan måle det, de skal.

17   706

De nationale tæsk

Observationerne i en tredje klasse under deres arbejde med de nationale test var en bekymrende oplevelse.

0   471

Forældre: Nationale test stresser børnene

44 pct. af folkeskoleforældrene i en ny undersøgelse fra magasinet Skolebørn oplever, at deres barn bliver nervøst eller stresset i forbindelse med en test, de skal tage i skolen. Samme andel - 44 pct. - får den skriftlige tilbagemelding, de har krav på. "Forældre vil gerne have konkrete og håndfaste evalueringerne af deres børns faglige standpunkt, og derfor er mange glade for nationale test", siger formand for Skole og Forældre Mette With Hagensen.

7   689

De nationale test 2016 - hvor galt står det til? (6)

De første 5 indlæg i denne serie tager alle afsæt i analyser af et prøveforløb i afkodning i 2. klasse. De læsere, der har kæmpet sig igennem samtlige indlæg, tænker sikkert. Står det lige så slemt til med de nationale test på andre klassetrin?

0   494

De nationale test 2016 - hvor galt står det til? (5)

Mine tidligere indlæg har vist, at nogle af problemerne med de nationale test kan knyttes til testenes adaptive virkemåde. Den adaptive virkemåde indebærer, at elever kan risikere at møde testenes mest vanskelige og berygtede opgaver allerede ved fjerde opgave i et profilområde. Det betyder også, at jagten må fortsætte på opgaver, der er så vanskelige, at selv den dygtigste elev ikke kan svare rigtigt.

6   520

De nationale test 2016 - hvor galt står det til? (4)

I denne serie indlæg ser jeg på resultater og prøveforløb i de nationale test. Jeg har bemærket, at de første 3 opgaver i et profilområde har afgørende betydning for elevens resultat. I dette indlæg vil jeg komme med flere konkrete eksempler og overvejelser over, hvorfor disse uhensigtsmæssige prøveforløb opstår.

3   716

V-ordfører kan ikke forklare ord fra nationale test til 2. klasse

De nationale test har siden januar været under massiv beskydning fra blandt andre professor Jeppe Bundsgaard, og ikke mindst læsetesten til børnene i 2. klasse blevet kritiseret for at være for svær. På tv2.dk har det i løbet af weekenden været muligt at prøve dele af testen, og også V-ordfører Anni Matthiesen fik chancen på direkte tv. Hun måtte melde pas over for flere ord, som elever fra 2. klasse bliver stillet over for. Se klippet via linket:

10   598

De nationale test 2016 - hvor galt står det til? (3)

Det særlige ved det adaptive princip i de danske nationale test er, at de første 3 opgaver i et profilområde bliver tildelt med temmelig store spring i sværhedsgrad. Opgavernes sværhedsgrad stiger eller falder med 0,5 logittal afhængigt af elevens besvarelse. Først efter disse opgaver sker der en udregning af elevens dygtighed, og de senere opgaver bliver uddelt med betydeligt mindre spring i opgavesværhed

0   474

De nationale test 2016 - hvor galt står det til? (2)

I det første indlæg i denne serie beskrev jeg 3 elevers prøveforløb i de nationale test. Profilområdet var afkodning i 2. klasse. Jeg bemærkede, at for disse elever havde de første 3 opgaver i profilområdet tilsyneladende haft stor betydning for det endelige resultat. Det så ud til, at svarmønsteret på de første opgaver satte snævre grænser for sværhedsgraden på de opgaver, eleverne måtte få i hele prøveforløbet.

28   731

De nationale test 2016 - hvor galt står det til? (1)

Jeg har tidligere brugt mange timer på at læse og skrive om de nationale test - men efterhånden blev jeg træt af at løbe på mure og lukkede døre. Jeg blev også syg og måtte holde pause fra skriveriet for i stedet at trampe på min stepbænk for at komme i almindelig sund hjerteform. Men nu har jeg fået en fornem invitation fra tænketanken Sophia: Jeg må deltage i en paneldiskussion om Læreridentitet og Målstyring. Så derfor vil jeg træde tilbage i mine gamle fodspor for at se, hvordan det nu står til med de nationale test.

3   761

Alternativet vil tage folkeskolen fra kommunerne

Læg folkeskolen direkte under ministeriet ligesom gymnasierne og drop læringsmålstyret undervisning og nationale test. Alternativet er efter lang betænkningstid klar med en folkeskolepolitik.

2   623

England må droppe national stavetest for syv-årige efter brøler

En halv million børn i England slipper for stavedelen af den store nationale test for syv-årige i maj i år. Skoleminister Nick Gibb har måttet aflyse årets stavetest, efter det har vist sig, at skoler og forældre landet over har sat børnene til at træne løs på opgaverne, som har ligget på ministeriets hjemmeside siden januar.