OK13

0   24

Lærer har ladet skægget gro siden lovindgrebet

Lærer Rune Ibsen, 38, har besluttet at lade skægget gro, indtil han og hans kolleger igen får en arbejdstidsaftale.

17   498

Michael Ziegler har for travlt...

... men han kan da bare bruge den medicin, han selv har ordineret til lærerne efter folkeskolereformen

0   228

Nye afgangsprøveformer giver højere karakterer

Skulle nok have valgt en anden overskrift i første omgang. Ministeriets nye afgangsprøver gør det lettere for eleverne at få højere karakterer - og gør dermed reformen til en succes. Se henvisning!

2   363

Berufsverbot?

Skal man skamrose reformen for at få ansættelse som lærer?

4   488

Om »ambitiøs« i jobannoncer

Antallet af adjektiver er steget kraftigt i skolernes jobannoncer. Især ordet »ambitiøs« går igen. Det ligger der noget symptomatisk i.

1   468

Forsker: ILO-dom vidner om mistillid mellem lærere og arbejdsgivere

ILO har igen rettet kritik mod den danske regering for forløbet omkring lovindgrebet om lærernes arbejdstid i 2013. Kritikken viser, at der fortsat mangler tillid mellem lærerne og arbejdsgiverne, lyder det fra arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand.

4   584

ILO støtter lærerne igen

Den danske regering bør sikre, at der kan indgås lokale aftaler om arbejdstid, hedder det i en ny udtalelse fra FN-organisationen ILO. ILO beklager, at regeringen ikke svarer på beskyldninger om sin indblanding i forhandlingerne om lærernes arbejdstid.

0   390

Udemokratiske KL

Socialistisk Folkepartis uddannelsesordfører, Jacob Mørk, vil have undervisningsminister Ellen Trane Nørby til at sætte KL på plads, fordi KL’s formand, Martin Damm, i et brev til landets 98 borgmestre »har opfordret kommunerne til at holde sig fra at give grønt lys til kortere skoledage«. Men KL er dybest set ikke en demokratisk organisation.

0   214

Kommunal ældremilliard-dokumentationsuvillighed

KL: Krav om kontrol er udtryk for mistillid

2   400

Bondo mangler svar fra ansvarlige politikere

Efter breve til to regeringer og tre beskæftigelsesministre har formand for Lærernes Centralorganisation og DLF Anders Bondo Christensen stadig ikke fået svar på, hvordan pengene, der ved tidligere overenskomster er brugt på arbejdstidsforbedringer, indgår i den nye arbejdstidslov.

7   515

Velkommen i klubben

KL har også fået misforholdet mellem opgaver og resurser at mærke

0   934

Lavere kvalitet – men mere fri

Vivian Eriksen er lærer på Sofiendalskolen i Aalborg. Som hovedperson i tv-dokumentaren »Folkeskolen – Forfra« har hun været med til at tegne billedet af skolen efter reformen. Men hvad tænker hun selv om de sidste års skoleliv? Og hvorfor blev hun syg af lockouten?

0   453

Bogen alle skolefolk bør læse

Per Fibæk Laursens bog "Drop ambitionerne" burde være pligtlæsning for alle med tilknytning til folkeskolen

2   438

What’s left?

Hvad skulle reformen egentlig til for?

9   869

Politisk sanger: Lockouten må ikke gå i glemmebogen

’Teknisk Knockout’ er titlen på albummet som musiker og musikskolelærer Thomas Ulrik Larsen udgiver 31. august. Han kalder albummet for en hyldest til lærerne og håber, at sangene kan rette op på mediernes misforståelser om lockouten i 2013.

3   796

Ingen afgørelse i lejrskolesagen i dag

Den faglige voldgift om afregningen for læreres deltagelse i lejrskoler er netop afsluttet. Men afgørelsen kommer først senere.

4   735

Voldgift om lejrskoler behandles i morgen

En faglig voldgift i morgen skal behandle, om lærerne også fremover kun skal afregnes for 14 timer, selv om de er sammen med eleverne hele døgnet, når de er på lejrskole. Formand for DLF’s overenskomstudvalg håber Lærerforeningen vinder.

ANMELDELSE
0   491

En imponerende præstation

At ville skabe dramatik – til scenen – ud af folkeskolereformen og lov nummer 409 lyder umiddelbart som en uoverkommelig og umulig opgave. Men det er ikke desto mindre, hvad teatret Mungo Park Kolding har gjort – oven i købet med stort held og dygtighed.

ANMELDELSE
0   532

Læs den - selvom du ikke har tid!

For de fleste lærere er tid blevet en mangelvare. Dette stilles der skarpt på i singlen: ”Har du lige tid?”, der bestemt er værd at bruge læsetid på.