Arbejdstid

0   2

København genoptager arbejdstidsforhandlinger

Forhandlingerne om en arbejdstidsaftale for lærerne i København sammen brød sammen 1. september. Nu har politikerne opfordret forvaltningen og Københavns Lærerforening til at genoptage forhandlingerne, og i morgen mødes parterne igen.

0   0

Ingen lokalaftale i Nyborg

Et snævert borgerligt flertal har endnu engang afvist, at Nyborg Kommune kan forhandle en lokal arbejdstidsaftale på plads med den lokale lærerkreds. "Jeg kan ikke se saglige grunde for det. Lad nu lærerne og ledelserne på de enkelte skoler klare det", lød det fra Dansk Folkepartis Jørn Gustavsen på byrådsmødet, skriver fyens.dk

7   78

Jeg tror ikke på dig, Mette Frederiksen!

Socialdemokratiets formand bebuder fra partiets landsmøde i Aalborg et opgør mod styringsregimet i den offentlige sektor og lover - næsten - de offentligt ansatte arbejdsro. Nå! Skal vi falde på halen for det?

2   15

Ret og vrang på Teach First

Nu har vi igen oplevet, hvordan pressen og udtalelser fra Danmarks Lærerforening skaber grundlaget for kløfter mellem medlemmerne af samme fagforening. Danmarks Lærerforening bliver nødt til at være helt tydelige og melde klart ud – hvad er ret og hvad er vrang i forhold til Teach First, for medlemmerne må aldrig være i tvivl om, at vi er på samme side.

0   0

'Opfordring' til ny lærerforhandling i København

Med 34 stemmer for og 7 imod 'opfordrer' Borgerrepræsentationen her til aften Københavns børne- og ungdomsforvaltning til at gå tilbage til forhandlingsbordet med Københavns Lærerforening for at prøve at nå en arbejdstidsaftale. Enhedslistens forslag om at 'pålægge' forvaltningen at genoptage forhandlingerne kunne ikke samle flertal, skriver klfnet.dk

0   1

Politikerne i København tager en runde mere om lærer-arbejdstid

I dag skal Borgerrepræsentationen behandle et forslag fra Enhedslisten om, at forvaltningen skal genoptage forhandlingerne med Københavns Lærerforening om en lokal arbejdstidsaftale. "Kom lærerne i møde ved at give hver lærer mulighed for at råde over beskedne 5 timer som et professionelt råderum. Det er halvdelen af den tid, lærerne i Lyngby-Taarbæk har haft som fast individuel forberedelsestid m.v. siden 2014", skriver KLF-formand Jan Trojaborg i dette brev til politikerne:

0   34

Postfaktuelt skønmaleri af folkeskolereformen

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, bliver ved med at påstå i den offentlige debat, at folkeskolereformen fungerer. Hvor længe endnu skal dette usmagelige skønmaleri af reformfiaskoen fortsætte? (Indlæg i Nordjyske).

2   66

Fra lærerildsjæl til lægesekretær

Syv år i folkeskolen. Det var, hvad det blev til for lærer Dorthe Lindmann Christensen. Fagbladet Folkeskolen fulgte hende gennem hendes første år som lærer i 2009. I dag har hun sagt farvel til skolen for at blive lægesekretær.

11   107

Far savner lærerne i den nye folkeskole

"Gi’ mig læreren tilbage", lyder appellen fra en far til børn i 6. og 9. klasse i Ribe. Hvorfor er lejrskole og forældrekontakt sparet væk, mens der bruges millioner på Educa?

0   15

Kongres: Et bedre arbejdsliv skal skabes i fællesskab

Efter en lang debat over to dage på DLF's kongres stemte næsten alle delegerede for, at hovedstyrelsen skal tage initiativ til en række handlinger, der blandt andet tager afsæt i medlemmernes vurderinger af, hvad der hæmmer og fremmer et godt arbejdsliv.

8   52

Refskov: Skal vi affinde os med, at den centrale aftaleret er faldet bort?

Hvis DLF går efter en centralt aftalt arbejdstidsaftale, kommer det ikke til at ske uden sværdslag, lyder det fra hovedstyrelsesmedlem i DLF Morten Refskov, som mener, at det er nu, Lærerforeningen skal vælge retning.

0   46

Kongres 2016: Fælleskraft

Kongresindlæg til punkt 5: "Medlemmernes arbejdsliv"

3   3

Hver tredje lærer laver individuelle aftaler om at arbejde hjemme

DLF kæmper for at indgå kollektive arbejdstidsaftaler og anbefaler, at lærerne holder sig til aftalerne eller til loven. Men hver tredje svarer i en undersøgelse ja til, at de laver aftaler om at arbejde hjemme direkte med skolelederen.

3   30

Styrk vidensdeling: Drik mere kaffe med kollegerne

Rigide rammer om arbejdstiden hæmmer kreativ og kompleks vidensdeling omkring undervisning, viser nyt forskningsprojekt.

0   0

Efter arbejdstidslov: Lærere taler oftere med ledelsen om arbejdstid

Seks ud af ti lærere taler hver måned om tilrettelæggelsen af arbejdet med ledelsen.

2   3

Hver femte lærer: Ledelsen fordeler forberedelsen forskelligt

Lederne giver lærerne forskellig forberedelse. Det skader det sociale og faglige udbytte, siger lærere.

0   24

Lærer har ladet skægget gro siden lovindgrebet

Lærer Rune Ibsen, 38, har besluttet at lade skægget gro, indtil han og hans kolleger igen får en arbejdstidsaftale.

0   5

Fredericia investerer millioner i skoler

Ekstra 17,8 millioner til driften af Fredericias skoler er en del af det budgetforslag, som et enigt byråd i går bakkede op om. Formand for Fredericia Lærerkreds glæder sig over resultatet.

0   2

Hver tredje lærer har ingen dialog med lederen om opgaveoversigten

Hver tredje lærer svarer i en undersøgelse, at de ikke har haft en dialog med skoleledelsen om deres opgaveoversigt. Lokale aftaler kan betyde, at lærerne ikke behøver at få den dialog, som ellers er både en del af Lov 409 og overenskomsten, siger Anders Bondo.