Arbejdstid

1   49

Mobbeplan som afledningsmanøvre?

Undervisningsministeren har søsat en mammutplan mod mobning. Jeg efterlyser en mammutindsats på at rette folkeskolereformen op.

4   42

Det forbudte ord

Der er mange bud på, hvorfor hver sjette nyuddannet lærer ikke arbejder i folkeskolen ét år efter endt uddannelse. Men folkeskolereformen er åbenbart ikke et af dem.

0   13

Københavnske lærere venter stadig på en arbejdstidsaftale

En enig Borgerrepræsentation besluttede i marts, at forvaltningen skulle forhandle lærerarbejdstid med Københavns Lærerforening. Her efter sommerferien er der stadig et stykke vej.

3   34

"Her går det rent ad Vallensbæk til" eller om en lille mand i et (for) stort embede.

Dette indlæg i Sydkysten og Dagbladet er en reaktion på et interview med Vallensbæk borgmester. Sjældent er set så arrogante, nedladende, hånende og injurierende udtalelser fra en borgmester om lærerne i hans "egen" kommune. Læs artiklen http://sn.dk/Sydkysten/Borgmester-til-utilfredse-laerere-Stop-klynkeriet/artikel/587441

0   18

To lærere - to valg: Folkeskolen mod privatskoleparadiset

Det reformløse paradis med fleksible arbejdstider og elever med socialt overskud... Hver sjette elev starter i privatskole, og her skal du møde to lærere. Én har sat sig for at gøre folkeskolen til et bedre sted, og den anden har forladt den.

4   20

16 procent af de nyuddannede lærere fravælger skolen

Knap 16 procent af de nyuddannede lærere arbejder ikke i skolen, viser en ny analyse fra DLF og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

1   25

Vis mod - giv folkeskolen ro

Folkeskolen er ikke samfundets schweizerkniv, hvor alle samfundsopgaver kan eller skal løses. Skolens folk har frem for alt brug for ro til at forsøge at favne de sidste års mange omvæltninger.

0   73

Dialogen mellem lærerkreds og forvaltning går - lidt - bedre

51 forvaltningschefer synes nu, det går rigtig godt med samarbejdet med lærerkredsen. 39 synes, det går nogenlunde. Og otte mener, der er plads til forbedringer. Det viser en ny undersøgelse fra KL, "Undersøgelse om omstilling til en ny skole".

6   391

SF: Nyansat personale skal stå for morgenmad

Nogle af de 290 millioner havregryn-kroner, som SF vil tilføre folkeskolen, skal bruges på at ansætte køkkenpersonale.

1   432

Sær situation i Haderslev: Papir om arbejdstid på plads med BUPL og FOA

Haderslev Kommune er klar med et nyt administrationsgrundlag for de pædagogiske medarbejdere på skolerne. Det er skrevet af økonomiudvalget efter samråd med skolelederne, BUPL og FOA. Lærerne forlod forhandlingerne, da de slet ikke følte sig hørt.

1   461

Sommerferiehilsen i Svendborg: Loft over timetal

På den allersidste skoledag før ferien fik lærerne i Svendborg Kommune en lokal arbejdstidsaftale, som lægger et loft over, hvor mange lektioner, en lærer maksimalt bør varetage - 26,67 lektioner per skoleuge.

14   1233

Sagde jobbet op: "Lærerlivet hænger ikke sammen"

Søndag den 19. juni tog lærer Katja Gottlieb beslutningen om at sige sit lærerjob gennem ti år op. Hvis hun ikke sagde stop nu, var hun bange for at ende som et tal i sygestatistikken. Hendes budskab til KL er: "Lærerlivet hænger ikke sammen".

17   491

Michael Ziegler har for travlt...

... men han kan da bare bruge den medicin, han selv har ordineret til lærerne efter folkeskolereformen

0   167

Færre undervisningstimer per lærer i Holstebro

En ny skolestruktur i Holstebro By har frigjort 12 millioner kroner. Efter en høring har udvalget for Børn og Unge fastlagt en ny økonomisk model, som medfører, at det gennemsnitlige undervisningstimetal per lærer kan sænkes fra 802 til 750 timer pr. år fra 2018. "Det giver mere tid til forældresamarbejde og til bedre forberedelse af undervisningen til glæde for eleverne", siger formand for Vestjysk Lærerkreds Torben Voss.

0   156

Ansøgerne strømmer til lærerjob i Sønderborg

Skolerne i Sønderborg Kommune har modtaget omkring 200 ansøgninger til de 18 lærerjob, som er slået op denne sommer. Tidligere havde kommunen svært ved at tiltrække lærere, men en ny, mere fleksibel, arbejdstid har gjort jobbene attraktive. "Når lærerne skal søge job, kigger de på de arbejdsvilkår, som kommunerne kan tilbyde, siger formanden for DLF's overenskomstudvalg Gordon Ørskov Madsen til dr.dk/syd

0   227

Nye afgangsprøveformer giver højere karakterer

Skulle nok have valgt en anden overskrift i første omgang. Ministeriets nye afgangsprøver gør det lettere for eleverne at få højere karakterer - og gør dermed reformen til en succes. Se henvisning!

2   362

Berufsverbot?

Skal man skamrose reformen for at få ansættelse som lærer?

4   487

Om »ambitiøs« i jobannoncer

Antallet af adjektiver er steget kraftigt i skolernes jobannoncer. Især ordet »ambitiøs« går igen. Det ligger der noget symptomatisk i.

1   735

KL og LC: Endelig enighed om fælles evaluering af arbejdstid

Egentlig skulle KL og LC allerede umiddelbart efter indgåelsen af OK15 have planlagt en fælles evaluering af det nye arbejdstidsbilag. Men først nu er parterne blevet enige om måden at evaluere på.

3   219

Alex' gode vilje

Dejligt at se, som reformpolitikerne erkender fordums fejl