Igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

har skoler landet over ligget i kostbart og generende it-flytterod, så man har kunnet imødekomme ønskerne om at skrive dansk stil på computer.

I år har jeg dog hørt om skoler, hvor ledelserne har udvist civil courage: Man lod simpelthen computerne blive stående, hvor de nu stod, og tolkede reglerne om tilsyn lidt alternativt, så hele flyttebesparelsen ikke blev ædt op af merudgifter til tilsyn.

Den form for civil courage, hvor skoleledelsen fastholder, at dansk stil skal skrives med håndskrift, har jeg ikke hørt om. Men selvfølgelig forekommer det, selvom det er et vanskeligt standpunkt at fastholde over for elever og forældre. Og det er vel ikke helt hen i vejret at have en prøve, hvor der forlanges håndskrift, når håndskrift fremdeles er en ønskelig færdighed hos borgerne?