Debat

Hvorfor skal de ældre skubbes ud

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odense Kommune udsendte sidste år et fratrædelsestilbud for 2003 til de af kommunens tjenestemænd, som aldersmæssigt ville være mellem 60 og 65 år. Spørgsmålet er så: Hvorfor har over 90 procent af seniorlærerne valgt at fratræde deres job i folkeskolen i Odense?

På vores skole findes ingen struktureret seniorpolitik. Derfor vil vi gennem nedenstående betragtninger fremhæve, hvilke områder der bør fokuseres på ved udarbejdelsen af en god personalepolitik.

Vi ønsker, at ledelsen er positiv over for seniormedarbejderne. Ledelsens adfærd har en afsmittende virkning på alle skolens ansatte. Det betyder meget for personalets sociale udvikling, at ledelsen behandler alle også seniorlærerne på en ligeværdig måde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At alle medarbejdere inklusive seniorerne får tilbuddet om at vise deres evner, ved at der løbende foretages rokeringer på forskellige poster. Skolerne har ikke brug for permanente VIP-udvalg, som i realiteten er en udvidelse af ledergruppen, men føles som en hån mod det øvrige personale.

At ledelsen udviser personligt engagement og gennem daglig kontakt skaber en positiv atmo­sfære blandt alle de ansatte. Den motiverede personalegruppe kender ikke til mobninger og udelukkelser af ældre kolleger.

At der udarbejdes en struktureret plan over, hvordan de ældre læreres viden, synspunkter og erfaringer kan inddrages i det kollegiale samarbejde, Lyt til seniorerne og lad også dem indgå i debatten omkring udarbejdelsen af rammerne for skolens værdigrundlag.

Hvorfor skal seniorerne skubbes ud af jobsamvirket? Det kan vel stadig være givende, at unge som ældre kolleger sammen udgør folkeskolen?

Powered by Labrador CMS