Lærer rejste - og tog halvdelen af klassen med

Lærer Heidi Cecilie Andersen syntes, det var for svært at komme videre med lærerteams og projektorienteret undervisning på Havremarkens Skole i København. Hun sagde op, og halvdelen af hendes 4. klasse fulgte med. Nu underviser hun børnene på privat basis.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De familier, der valgte at følge Heidi Cecilie Andersen, betaler hendes løn, og en andelsboligforening stiller et lokale til rådighed for undervisningen. Den 6. marts er der stiftende generalforsamling med henblik på at oprette en friskole under navnet Byskolen.

Foreløbig har skolen 13 elever, herbilandt Heidi Cecilie Andersens egen søn, og der skal være 36 elever, hvis den nye skole kan kunne løbe rundt økonomisk, skriver avisen JP København.

Heidi Cecilie Andersens kollega fra Havremarkens Skole kommer og underviser på den nye skole, når hendes barselsorlov slutter til sommer.

Københavns Uddannelses- og Ungdomsborgmester Per Bregengaard er ked af at se gode og energiske lærere forlade folkeskolen og tage eleverne med, og han advarer forældrene:

"Det er i den grad en farefuld vej, de begiver sig ud på, for vil det lykkes at etablere en ny skole, der er så afhængig af en-to personer?", spørger han i JP København.

Læs mere