Samarbejde om unge lærere

Gode historier om lærerliv skal skaffe flere uddannede lærere til folkeskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærermanglen skal afhjælpes med læreruddannede. Det synspunkt er der enighed om i en gruppe, som er startet på initiativ fra DLF, men hvor også repræsentanter fra seminarier, Børne- og kulturchefforeningen, KL og Undervisningsministeriet er med.

Arbejdsgruppen startede efter jul og er ved at søsætte sit første projekt, som skal få flere unge til at søge ind på seminarierne. Det er en hjemmeside med gode historier om livet som lærer, skrevet af lærere eller studerende og helst bragt i de lokale medier.

»Vi mener, at det er fantastisk vigtigt, at manglen på lærere afhjælpes ved, at der kommer flere uddannede lærere ud i folkeskolen. Læreruddannelsen er den bedste forudsætning for arbejdet som lærer og det giver de bedste resultater, hvis alle er læreruddannede, så de kan sparre med hinanden og taler samme sprog«, siger Vibeke Lynge fra DLFs hovedstyrelse, som sidder i arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen vil arbejde på flere felter: I den ene ende skal der flere unge ind på seminarierne, og flere af dem skal gennemføre uddannelsen og derefter søge job i folkeskolen. Endelig skal de, som arbejder i folkeskolen, blive her i stedet for at søge andre steder hen.

»Det er afgørende, at folkeskolen holder sin kvalitet, ved at det er læreruddannede, som underviser. Når det gælder om at fastholde lærerne på skolerne, handler det især om god ledelse. Den arbejdsplads, de unge kommer ud på, er indrettet til deres forældres generation. Det er afgørende, at der bliver skaffet plads til de unge, når de kommer ud på skolen. At der tages hensyn ved skemalægning, gives introduktionsordninger, og at der sammensættes team, så de unge og ældre lærere kan få glæde af hinanden«, siger konsulent Mikkel Haarder fra KL.

Planerne for arbejdet er foruden hjemmesiden at arbejde videre med at sætte fokus på fastholdelse af lærere, herunder ældre lærere, i folkeskolen. Adressen på den nye hjemmeside er www.derforlaerer.dk.

mbtrier@dlf.org, hbjorgensen@dlf.org, kravn@dlf.org

Powered by Labrador CMS