Folkeskolens leder:

Anna Lindh

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anna Lindh brændte igennem med sin menneskelige varme. Hun troede på det store europæiske fredsprojekt, kæmpede for det med engagement og dygtighed. Insisterede på menneskerettigheder og social retfærdighed. Bush, Berlusconi eller Sharon, hun sagde sin mening med argumentets styrke. Hun ville fællesskabet.

Mordet på Anna Lindh rammer ikke alene hendes familie og Sverige. Det er en trussel mod det åbne samfund og mod demokratiet. Mod alt det, hun stod for.

Mordet understreger smerteligt, at demokrati ikke er noget fuldkomment. Demokrati er den mest skikkelige måde at være uenige på. Men det kræver respekt for andre. Det kræver, at vi vil samtalen og fællesskabet på tværs af uoverensstemmelser. Og det kræver en fortsat stræben efter social lighed, hvor ingen bliver udgrænset på grund af livsopfattelse, religion, sygdom eller arbejdsløshed.

-th