Strejke og boykot-aktioner i engelske skoler

Lærerne i hele London-området har besluttet at nedlægge arbejdet torsdag den 14. marts, og samtidig truer de engelske skoleinspektører med at boykotte et nyt resultat-lønsystem. Undervisningsminister Estelle Morris mener, at lærerne blokerer for forandring og reform i skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemmerne af den største engelske lærerorganisation, National Union of Teachers (NUT) i London, besluttede i går ved en afstemning at gennemføre en arbejdsnedlæggelse den 14. marts i protest mod, at de 41.000 London-læreres særlige stedtillæg kun stiger 3,5 procent til april. Stigningen matcher efter lærerorganisationens mening langt fra de eksploderende ejendomspriser i byen, hvor der er stor lærermangel.

Ifølge BBC's uddannelsesnyheder på nettet får lærere i det centrale London et stedtillæg på 3000 engelske pund årligt, mens politifolk får 6000 pund om året for at arbejde i hovedstaden. Det er første gang, London-lærerne har besluttet at strejke på grund af stedtillægget siden 1972.

Londons borgmester Ken Livingstone er dybt bekymret over den voksende lærermangel i byen og opfordrer ifølge BBC undervisningsministeren til at gøre mere ved problemet.

Samtidig truer også skoleledernes organsationationer med en aktion. Selvom organisationen går ind for princippet om resultatløn til gode lærere, vil den boykotte reformen, fordi der efter skoleledernes vurdering ikke følger penge nok med. De bliver nødt til at finde cirka halvdelen af lærernes løntillæg på skolens budget.

"Muligheden for at opnå en høj kvalitet i vore skoler er i større fare som følge af denne ufornuftige, halv-finansierede reform, end den vil være ved, at inspektørerne boykotter den. Det vil intet barns uddannelse lide under", siger John Dunford, generalsekretær for skolelederorganisationen Secondary Heads Association, til BBC.

Læs mere

Powered by Labrador CMS