Færøerne: Skærpet strid om eksaminer

Sommerens skriftlige eksamensopgaver i 9. og 10. klasse bliver ikke rettet af medlemmer af Færøernes lærerforening. Foreningen boykotter afgangsprøverne for at presse landsmyndighederne i en sag om vedligeholdelse af samlinger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Føroya Lærarafelag, Elsa Birgitta Petersen, siger til avisen Dimmalætting, at spørgsmålet om vedligeholdelse af folkeskolens samlinger skal løses, før medlemmerne retter opgaverne.

Færøernes Lærerforening har tidligere pålagt medlemmerne ikke at lave opgaver til skriftlig eksamen i 9. og 10. klasse, men det er alligevel lykkedes Færøernes Kultur- og Undervisningsministerium at få udarbejdet opgaverne ved at gå uden om de folkeskolelærere, som normalt laver dem.

Færøernes Lærerforening agter dog ikke at give op så let og har derfor udvidet blokaden til også at omfatte retning af skriftlige opgaver.

Lærerforeningens påbud om ikke at lave eksamensopgaver blev iværksat for at få Færøernes Kultur- og Undervisningsministerium til én gang for alle at få klarlagt, hvem der har ansvaret for, at samlinger og it-udstyr bliver vedligeholdt.

Ifølge Elsa Birgitta Petersen har landsmyndighederne og kommunerne siden 1977 diskuteret, hvem der skal bære udgifterne til vedligeholdelsen.

Powered by Labrador CMS