Klare mål for ni fag og elevernes personlige udvikling

Undervisningsminister Ulla Tørnæs har nu udsendt de nye Klare Mål for fagene engelsk, tysk, fransk, natur/teknik, geografi, biologi, fysik/kemi, historie og samfundsfag samt for det, der kaldes Elevens alsidige personlige udvikling.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Danmarks Lærerforening Anni Herfort skrev for nylig til Ulla Tørnæs og gav udtryk for sin bekymring over bl.a., at der ikke var truffet beslutning om at udsende materialet til kommunernes arbejde med elevernes peronlige udvikling. Men dette materiale er altså nu udsendt sammen med mål, delmål og vejledninger for de ni fag. Materialet ligger på ministeriets Klare Mål-hjemmeside, www.klaremaal.uvm.dk. Bekendtgørelsen om de nye mål vil blive gældende fra august 2002, og faghæfterne vil blive udsendt til skolerne senere på foråret.

Der er også lagt en tidsplan for udarbejdelsen af Klare Mål for de resterende fag, Idræt, musik, billedkunst, håndarbejde, sløjd, hjemkundskab, kristendoms-kundskab og dansk som andetsprog. Materialet vil blive lagt på hjemmesiden senere på foråret, udkomme som faghæfter til efteråret og få gyldighed fra august 2003.