Overenskomstforhandlingerne afbrudt

Klokken et i nat sendte forligsmand Mette Christensen parterne på det kommunale arbejdsmarked hjem fra forhandlingerne i Forligsinstitutionen. Næste møde er først aftalt til søndag den 10. marts klokken 13.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var meget fåmælte forhandlere, som gik ud ad døren efter at have forhandlet i ti timer. Chefforhandler på arbejdsgiversiden, borgmester Ole Andersen (S), indrømmede dog, at parterne skulle hjem for at regne: »Ja, det er jo altid noget med regnestykker«, svarede han, da journalisterne pressede for en forklaring. Forligsmandsloven forbyder parterne at sige noget om mellemregningerne, mens forhandlingerne foregår.

Hvor tror du, forligsmulighederne ligger, spurgte en journalist de kommunale arbejdsgiveres chefforhandler, borgmester Ole Andersen (S).

»Ja, det kunne jeg også godt tænke mig at vide«, smilede Ole Andersen på vej ud ad døren. Hverken han eller lønmodtagernes forhandler, formanden for FOA, Poul Winckler, fortalte, hvorfor parterne først skal mødes igen 10. marts.

Men en antydning kom måske, da Ole Andersen sagde, at »der er jo også gang i de specielle forhandlinger, og så er det jo også noget med at få tingene passet sammen«.

De specielle forhandlinger handler om de forhold, som er særlige for hver enkelt gruppe i det store forhandlingsfællesskab, KTO.

Disse specielle forhandlinger er også flyttet over til Forligsinstitutionen.