Debat

Ikke rimeligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 5 havde Kristian Fløj-Jensen et indlæg under overskriften »Pensionisterne er en resurse«. Indlægget gik på en reduktion af fraktion 4s to medlemmer i hovedstyrelsen til et medlem eller, som jeg frygter, til slet ingen repræsentation.

Reduktionen skyldes udelukkende besparelser. Det fik undertegnede til at reagere med et læ­serbrev i Folkeskolen nummer 8 under overskriften »DLF spænder ben for pensionister«.

Mit indlæg gik på økonomisk kassetænkning i DLF, og pensionisterne betaler gildet med en reduktion af repræsentation i hovedstyrelsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der kom en reaktion fra næstformand Stig Andersen med en bemærkning om, at kun få af hovedstyrelsens beslutninger har betydning for pensionistvilkårene.

Den bemærkning ville jeg ikke købe, så jeg reagerede med et nyt læserbrev i Folkeskolen nummer 10.

Under overskriften »Kald en spade for en spade« stillede jeg følgende spørgsmål: »Stig Andersen nævner, at kun få af hovedstyrelsens beslutninger har betydning for pensionistvilkårene. Hvor ved I det fra?« Er det ikke vore to repræsentanter, der kan afgøre det?

Intet svar.

Jeg vil gerne have et ikke-udenomssvar fra enten Stig Andersen eller Anders Bondo på de stillede spørgsmål.

Med hensyn til tjenestemandspensionisterne og de lærere, der stadig er tjenestemænd, skal de lade sig nøje med den udmærkede organisation Statstjeneste­mæn­­de­nes Centralorganisation og kun betale størstedelen af kon­tin­gen­tet til DLF?

Det kan ikke være rimeligt, vi er medlemmer af Danmarks Lærerforening.

Jeg har fuld forståelse for 93­gruppens dårlige pensionistvilkår.

Svar

I forhold til tjenestemandspensionisterne handler den politiske opgave for hovedstyrelsen primært om at påvirke lovgivningen i relation til regulering af pensionerne. Det er i øvrigt et område, hvor aktive og pensionerede tjenestemænd har fælles interesser. Men herud­over handler hovedstyrelsesarbejdet i alt væsentligt om forhold, der relaterer sig til medlemsgrupper under uddannelse eller i arbejde. Det kan i al sin enkelhed konstateres ved at se på de enkelte dagsordenspunkter og tilhørende bilag.

Da antallet af hovedstyrelsesmedlemmer fra fraktion 1 og 2 bliver reduceret med to fra næste hovestyrelsesvalg, har kongressen fundet det nødvendigt også at vurdere omfanget af den politiske repræsentation for andre medlemsgrupper herunder fraktion 4. Det behøver ikke at resultere i mindre indflydelse for fraktionen. For de igangværende overvejelser handler blandt andet om, hvordan foreningen på det organisatoriske plan på anden og forhåbentlig bedre vis kan sikre en bredere og mere direkte dialog med pensionistgruppen.

Stig Andersen, næstformand for DLF

Powered by Labrador CMS