500 folkeskoler får en læseekspert

Alle ansøgninger om eksperthjælp til faglig læsning er blevet godkendt. Dermed kan knap hver tredje af landets godt 1500 folkeskoler se frem til to timers oplæg og seks timers konsulentstøtte i forbindelse med DLF's læsekampagne "Vi læser for livet".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved at deltage i "Lån en ekspert"-projektet forpligter skolerne sig til at begynde eller fortsætte et konkret projekt om faglig læsning.

På Trekroner Skole i Roskilde glæder skoleleder, Annette Carlsson, sig til at få en læseekspert til låns, der kan fortsætte med det arbejde, som skolen allerede selv har sat i gang. Skolen har blandt andet haft forskellige oplægsholdere ude og fortælle om faglig læsning, og de har desuden arbejdet med faglig læsning-projekter i forskellige årgangs- og fagteams.

Og den nye ekspertbevilling vil nu komme særligt de store elever og naturfagslærerne til gode, siger hun.

"Der er ingen tvivl om, at når det gælder faglig læsning, har de humanistiske fag, som dansk og sprogfagene, meget nemmere ved at implementere den her slags initiativer, mens naturfagslærerne ser det mere som en tidsrøver og en barriere for, at eleverne kan få hånd om opgaverne", siger Annette Carlsson.

"Jeg tror, at det vil hjælpe rigtig meget, hvis lærerne bliver klædt bedre på til at lære børnene, og selv være opmærksomme på, hvad det er for fagtermer, de bruger. Hvordan får vi lært børnene at forstå og bruge de forskellige termer? Det er den udfordring, som vi står over for".

Bondo: Ansøgere sender signal til politikerne

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, glæder sig over den store interesse for projektet:

"Det er fantastisk og et tydeligt signal til politikerne på Christiansborg og ude i kommunerne om, hvordan vi udvikler folkeskolen. Det gør vi ved at styrke lærernes muligheder for at levere en god undervisning", siger Anders Bondo Christensen.

DLF har fået godt 300 ansøgninger fra hele landet om at låne en ekspert. Men da mange ansøgninger omfatter flere skoler, betyder det, at hele hver tredje af landets 1510 folkeskoler får glæde af eksperthjælp til den faglige læsning.

Det er Nationalt Videncenter for Læsning, der vil stå for gennemførelsen af "Lån en ekspert"-tilbuddet.