1

Hanne Korsgaard Ørtved

Publiceret Senest opdateret
2
3
4
5
6
7

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Hanne Kors­gaard Ørtved, 43. Arbejder på Ulsted Skole (i Vendsyssel, nordøst for Aalborg).

Uddannelse:

Oprindelig uddannet som industrilaborant. Arbejdede i en periode for Hedeselskabet. Fik efter nogle år lyst til at prøve noget andet og blev i 1996 læreruddannet fra Aalborg Lærerseminarium med linjefag i hjemkundskab og fysik/kemi.

Arbejdsplads:

På Ulsted Skole er Hanne Korsgaard Ørtved sundhedskoordinator. I den funktion er hun med til at arrangere en række forskellige sports- og sundhedsaktiviteter på skolen.

Familie:

Hanne Korsgaard Ørtveds engagement i det sundhedsfaglige hænger sammen med, at hun på det private plan er mor til to børn, Anne på 15 og Jeppe på fem, som begge er født med alvorlige hjertefejl. Lidelsen hedder kongenit korrigeret transposition, hvilket betyder, at de to pumpekamre er byttet om. Desuden er Anna født med to huller i hjertet. På trods af lidelsen klarer de to sig på lige fod med deres jævnaldrende.

Hanne er desuden mor til Laura på ni år. Hun er gift med Niels Ørtved (49), der er uddannet kok og ergoterapeut.

Mit arbejde lige nu:

På Ulsted Skole har vi en målsætning om at skabe en meget aktiv hverdag for vores elever. Som sundhedskoordinator er jeg med til at arrangere en ugentlig løbedag. Desuden går alle elever og lærere en samlet tur i vores skønne natur én gang om måneden. Jeg er også med til at arrangere tre trivsels-/sundhedsdage hvert år, ligesom jeg i samarbejde med det lokale politi afholder kurser for 5. årgang om alkohol, stoffer og andre former for misbrug.

Mit arbejde om fem år:

Så har jeg forhåbentlig afsluttet min masteruddannelse og arbejder i endnu højere grad med integration af it i undervisningen.

Efteruddannelse:

Jeg er i gang med en master i IKT og læring med fokus på didaktisk design og integration af it i specialundervisningen. Desuden har jeg gennem årene taget en række it-kurser.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Ved ikke helt, om jeg har en decideret yndlingsting, men har i hvert fald et meget tæt forhold til min computer. Den skal resten af familien ikke pille ved. Det er på den, jeg Skyper med min ældste datter, Anna, der netop er begyndt på efterskole. På mit arbejde er computerne også uundværlige - sammen med kreativitet og humor.

2. De seneste år er det mest blevet til fagbøger, men ellers er jeg til krimier og spænding både litterært og på film. Er i øjeblikket i gang med krimien »Solstorm« af Åsa Larsson. Min musiksmag er meget blandet. Jeg prøver at følge med i, hvad børnene lytter til.

3. Min store yndlingsting er naturen - altså alt det lige uden for vinduet. Når jeg er træt, kan jeg finde på at løbe en tur ved vandet og finde et roligt sted, hvor jeg kan sætte mig ned, lukke øjnene og lytte til bølgernes brus.

4. Min familie og de rolige og harmoniske omgivelser, som danner rammen om vores familie til daglig. Vi bor i et sommerhusområde ved landsbyen Hou. Et par minutters gang fra Kattegat i en gammel feriekoloni, som vi er i fuld gang med at istandsætte. Det er midt i et fantastisk naturområde med strand, skov, klitter, hybenbuske og gamle frugttræer.

5. Jeg nyder muligheden for at opleve ting sammen med eleverne uden for skolens rammer, blandt andet Naturvidenskabsfestival i Zoo og som her, hvor vi er på stranden for at finde dyr og skaller.