Debat

Billeder af undervisning indenfor ernæring og sundhed/ mad søges

DK-IFHE efterlyser billeder af undervisning indenfor ernæring og sundhed til en global database der skal huses på IFHE´s hjemmeside. Billeder kan være fra forskellige dele af undervisningssystemet og frivillig undervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DK-IFHE der er den danske afdeling af et internationalt netværk, International Federation for Home Economics, der har mere end 100 år på bagen. Navnet er måske lidt gammeldags, men det er svært at blive enige globalt om at ændre på et navn - det har jo også taget lang tid med ændringen af navne i Danmark. Fra husholdningslærerinde  - husholdningslærer - ernæring- og husholdningsøkonom  til  professionsbachelor i ernæring og sundhed, eller på folkeskoleområdet fra kvindelig husgerning - husgerning - hjemkundskab til  madkundskab.  Navnene afspejler også en ændring vedr. køn, og der er da også langt flere mænd i dette fagområde i nutiden.

Som forkvinde for DK-IFHE deltog jeg i foråret i det årlige ledermøde, der fandt sted i London, UK. Her var organisatorisk arbejde og status, ikke mindst som optakt til verdenskonferencen der finder sted i næste måned i Sydkorea på tapetet.

Det blev også aftalt at forsøge at etablere en database world-wide med billeder af undervisning indenfor fagområde.  Det er aftalt at opdele billederne i før-skole aktiviteter, folkeskole, erhvervsuddannelser, professionsbacheloruddannelser og frivillig undervisning (højskole, aftenskole etc.)  

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Har du et eller flere billeder der må indgå i en sådan database modtager jeg det gerne til videreformidling - med en lille tekst om hvad det er for undervisning, niveau/klasse, emne mv.  Billederne sendes til Anna-Lise Strøjer: Stroejer@gmail.com   eller  alst@phmetropol.dk .  Jeg er ansat på ernæring og sundhedsuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol men har undervist bredt indenfor fagfeltet gennem årene.

Powered by Labrador CMS