Blog

Ny vidensportal indenfor literacy

Nationalt Videncenter for Læsning samler, skaber og spreder viden om literacy, læsning, skrivning og sprog. Centret har på dets nye hjemmeside, oprettet en vidensportal med bl.a. film, rapporter og anoteringer, hvor du kan finde inspiration til den daglige praksis.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nationalt Videncenter for Læsning samler, skaber og spreder viden om literacy, læsning, skrivning og sprog til gavn for samfundet og det enkelte menneske.

Nationalt Videncenter for Læsning

Nationalt Videncenter for Læsning samler, skaber og spreder viden om læsning, skrivning og sprog. Det sker gennem formidling samt forsknings- og udviklingsprojekter. Nationalt Videncenter for Læsning drives i samarbejde med landets 6 professionshøjskoler. Se www.videnomlaesning.dk

Det sker gennem formidling samt forsknings- og udviklingsprojekter i samarbejde med professionshøjskoler, universiteter, kommuner, organisationer, skoler og dagtilbud og andre videncentre i såvel Danmark som i resten af Norden. 

Centrets vision

Visionen er at bidrage til, at alle mennesker udvikler deres literacy-, læse-, skrive- og sprogkompetencer og får mulighed for at dygtiggøre sig og deltage i samfundet

På vores hjemmeside har centeret oprettet en “Viden om”-side, hvor du kan hente inspiration til dagligdagen som praktiker, eller inspiration og viden til din hverdag som studerende. Du kan finde viden om den nyeste forskning på læseområdet, læse om det omdiskuterede literacy-begreb, finde test til din klasse eller blive klogere på udsatte børn og unge i læse-skrivevanskeligheder.

”Viden om” har en overskuelig emneopdeling, hvor der findes en søgefunktion, hvor det er muligt, at vælge lige netop dét emneord, som matcher den viden du søger.

Formål med "Viden om"

Nationalt Videncenter for Læsning samler næsten hver en krog af læseområdet.

På "Viden om" finder du litteraturlister, link til rapporter, film og netværk samt omtaler af forsknings- og udviklingsprojekter. Desuden kan du som studerende finde eksempler på gode opgaver.

Med andre ord kan du på ”Viden om” finde viden om læsning, skrivning i et pædagogisk og et didaktisk perspektiv.