Sundhedsfesten er en god lejlighed til at få tjekket helbred og kondition

Aabenraa forvandler byfest til sundhedsfest

Zumba, cykelløb og dans er nogle af de aktiviteter borgerne i Bylderup-Bov får lov til at prøve kræfter med i denne uge. Der skal sættes fokus på sundhed og motion, fortæller sundhedskoordinator Heidi Simonson, som er nyuddannet professionsbachelor.

Publiceret Senest opdateret
Børn og unge er i centrum, men sundhed er for alle
Med godt vejr er der rig mulighed for at udnytte de udendørs arealer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ved at give byfesten et ekstra sundhedsislæt får foreningerne mulighed for at vise borgerne, hvad de har af motionstilbud. Samtidig kan vi sætte fokus på nogle af de sunde alternativer inden for kost", fortæller Heidi Simonsen. Hun blev færdig som professionsbachelor i ernæring og sundhed sidste år og har siden november været idræts- og sundhedskoordinator i Aabenraa Kommune.

Hun har været med til at udvikle ideen om en sund byfest, som nu er kommet i stand i et samarbejde mellem sundhedsforvaltningen og Kultur- og fritidsforvaltningen.

Heidi Simonsen har speciale i ernæring og fysisk aktivitivitet, så det har passet perfekt til hendes kompetencer at være med til at udvikle en sundhedsstafet for Aabenraa Kommune.

"Og jeg har spillet håndbold i mange år og tidligere også dyrket en række andre sportsgrene, så jeg kender foreningesmiljøet godt", fortæller hun.