BST-hjælp til elever

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

14 elever fra Gadehaveskolen i Høje-Taastrup Kommune er blevet tilmeldt Vestegnens Bedriftssundhedstjeneste-Center, så de kan få hjælp til at kortlægge og forbedre deres arbejdsmiljø.

Tilmeldingen, der betales af Arbejdstilsynet, er en del af et forsøg, som går ud på at aktivere og inddrage eleverne i skolens sikkerhedsarbejde.

'Arbejdstilsynet havde en annonce i Folkeskolenom penge til forbedring af elevers arbejdsmiljø. Dem søgte vi, og nu kan vores elever få professionel hjælp i et år', siger Lise Strüwing.

Hun er sikkerhedsrepræsentant for skolens lærere og hjælper eleverne med deres arbejdsmiljøindsats.

I Høje-Taastrup Kommune er der etableret elevsikkerhedsråd på de fleste skoler. De har fået til opgave at se på arbejdsstillinger, støj og på skolernes indre og ydre miljø. De skal desuden deltage i arbejdspladsvurdering af klasselokaler og fællesområder.

Støder sikkerhedsrådene på et problem, skal de anmelde det til sikkerhedsgruppen og udarbejde en handlingsplan.