Se i det norske lærerblad Utdannings video nedenfor, hvordan Skage Hansen og hans kolleger formåede at lære en hel klasse matematik til topkarakter.

Højeste karakter i matematik til hel klasse

På Engebråten Ungdomsskole i Oslo har alle 14 elever i 9. klasse fået højeste karakter i matematik mundtligt eller skriftligt. I resten af Norge er gennemsnitskarakteren 2,9. Ny undervisning i dybden er årsagen, siger lærerne, der bruger mange videofilm.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Succes-opskriften er, at eleverne skal forstå matematikkens emner, før lærerne haster videre. Eleverne lærer via små videofilm hjemme og i skolen bruger lærerne lektionerne til diskussion og problemløsning. Den mindre tid til tavleundervisning giver lærerne tid til i stedet at hjælpe de elever, der har brug for det, fortæller lærerne Skage Hansen og Anett Gro Ludvigsen i norske medier.

Eleverne har allerede klaret tre års pensum på halvandet år, og de elever, som medierne har interviewet, fortæller at matematik er blevet sjovere.

Blog: Flipped classroom eller flipped undervisning?

Filmene, som eleverne ser hjemme, betyder at de kan repetere og øve, alt det de har behov for, og at de i undervisningstiden kommer dybere i emnerne og i forståelsen af matematikken.

Lærer Skage Hansen og klassen har været omtalt i flere norske medier på grund af de høje karakterer.

"Vi forventer, at eleverne behersker de fire regnearter, når de kommer i overbygningen. Vi repeterer, før vi går i gang med at arbejde os systematisk gennem hvert emne for ungdomstrinnet (overbygningen, red.). De bruger færdigheder og kundskaber, som de har oparbejdet og repetition bliver naturligt", fortæller Skage Hansen til Aftenposten.no

Flipped classroom gør eleverne skarpere på målet med undervisningen

Han har undervist i overbygningen i flere år men er egentlig uddannet civiløkonom. Til hver time får eleverne to små film, de skal se. Skage Hansen har udarbejdet omkring 300 videoer, der findes gratis på nettet (se link til højre). Han har også udviklet kortspil til matematik.  

 Video: Utdanninsnytt.no

Læs mere