Lærerstuderende holder matematik-camp i august

Elever, der skal begynde i 2.-4. klasse efter sommerferien, kan deltage i MatematikØen. Tre lærerstuderende fra Metropol har fået penge fra Egmont Fonden til camp om tidlig indsats i matematik. Campen indeholder lege om matematik og holdes i Holte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har fået penge til to års faglig sommercamp for nogle af de yngste elever. Det handler om at øge deres motivation for matematik blandt andet ved lege og brug af konkrete materialer", fortæller Anne Mette Røjgaard, der har søgt Egmont Fonden sammen med to andre lærerstuderende fra Metropol - Christina Baun og Jeppe Agerup.

De studerende har taget initiativ til campen for at hindre, at elevernes manglende motivation udvikles til egentlige læringsvanskeligheder.

Tidlig indsats for fagligt stærke og svage i matematik

MatematikØen er oprettet i forbindelse med projektet Tidlig Matematikindsats Til Marginalgrupper (TMTM), der har udspring på Metropol og foregår på flere skoler på Frederiksberg og andre steder i landet. De tre lærerstuderende er færdige som matematiklærere og mangler blot noget praktik og at skrive deres bachelor.

"Vi ønsker at tage udgangspunkt i, hvad børnene synes er interessant, matematikken i hverdagen, og det handler om at lege matematik, at skabe og genskabe glæde og inspiration for matematik", siger Anne Mette Røjgaard.

Tidlig indsats i matematik spreder sig

MatematikØen finder sted i Holte fra 1.-4. august og benytter materialer, der er udviklet til TMTM. Det kan handle om leg med målebånd, geobrikker og centicubes. Børnene skal foretage matematiske undersøgelser og dermed styrke deres matematiske forståelse.

Man taler da sammen i matematik

Campen har en deltagerbetaling på 400 kroner pr barn, og der er tilmeldingsfrist i midten af juli. Der er plads til 20-25 børn på MatematikØen i år.

De fire dages camp er struktureret, sådan at børnene kommer igennem fagets emner og kompetenceområder.

4,8 millioner kroner til tidlig matematikindsats

Læs mere om MatematikØen via link til højre for artiklen.