Anmeldelse

Idræt, leg & bevægelse

Positiv og motiverende adgang til idrætsaktiviteter

God opslagsbog med særlig vægt på boldspil, leg og redskabsaktiviteter. Der er muligheder for at finde aktiviteter til lige netop de områder, den enkelte idrætslærer arbejder med sammen med klassen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Idræt, leg & bevægelse” er et lærermateriale, der klart har fokus på at skabe en positiv og motiverende tilgang til arbejdet med idræt i skolen. Materialet er tydeligt aktivitetsbaseret og er til underviseren, der mangler praksisideer til en undervisning, som allerede er temabaseret og bygget på Fælles Mål.

Fakta:

Titel: Idræt, leg & bevægelse

Forfatter: Jimmy Säfström

Pris: 562.50

Sider: 102

Forlag: Gyldendal

Bogen indeholder en lang række aktivitetsområder, men med særlig vægt på boldspil, leg og redskabsaktiviteter. Materialet fungerer godt som opslagsbog, hvor der er muligheder for at finde aktiviteter til lige netop de områder, den enkelte idrætslærer arbejder med sammen med klassen. Aktiviteterne har i bogen er fast opbygning, der giver en rigtig fin struktur, og som gør det let at overskue de enkelte indholdsområder.

I opbygningen lægges der vægt på en tydelig oversigt, forberedelsesfase, gennemførelse, tips til udvikling og variationer. Denne opbygning er gældende for alle aktiviteter, og det giver en fin overskuelighed samt en meget brugervenlig tilgang til materialet. Den rutinerede idrætslærer vil nok kende en del af aktiviteterne, men der er også mange nye, og det er en klar fordel at have de mange aktiviteter samlet i et materiale, hvilket naturligt giver en nemmere tilgang til forberedelse af undervisningen.

Kvaliteten af aktiviteterne er høj og har en naturlig sammenhæng med bogens intentioner om at ramme begrebet bevægelsesglæde og motivere til en positiv indstilling til bevægelse og motion.

Sidst i bogen findes en lærervejledning og en række kopiark, der kan bruges direkte til undervisningen. Materialet har også en lang række gode illustrationer, der gør det lettere at forstå de enkelte aktiviteter.

”Idræt, leg & bevægelse” skal bestemt anbefales som en god opslagsbog og som et godt værktøj til idrætslæreren, men vil også kunne bruges af udskolingselever, der selv arbejder med at udvikle deres idrætsfaglighed hen imod prøven i idræt.

Powered by Labrador CMS