Debat

De nationale diktatoriske test!!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Igen skal man stå på mål, for at undskylde resultater, som ikke har nogen som helst evidens!(Jeg skriver om mit domæne som handler om test i læsning) Det er tydeliggjort fra adskillige fagfolk på alle planer! Lærere, professorer og mange andre kloge folk! Jeg vil ikke dissekere og udstille det amatøriske stunt, med de tåbelige nonevidens opgavetyper.her! Det er gjort mange gange, med ingen respons til følge, fra de involverede initiativtagere! Da der umiddelbart ikke sker noget konkret fra den front,så sker der det lige nu, at lærere øver eleverne til nationale test, så man kan bevise, at de er "dygtige"(så er jeg fredet!) En tyk devaluering som resulterer i, at eleverne bliver gode til testopgaver, men sideløbende ikke lærer ret meget nævneværdigt! Ved devaluering menes, at dem der underviser visionært, seriøst og motivasionsbaseret, bliver ladet i stikken, og bliver udstillet i en amatørisk gabestok!!( De bliver tykt devalueret) Jeg fortæller forældrene ovenstående, og de forstår godt stuntet! De er jo ikke dumme! Det er der så en hel del andre der er :-) (politikere og embedsmænd uden pædagogisk vid) Det ender med, at alle underviser testorienteret! Det skal stoppes for alle involveredes skyld! Så vi kan arbejde videre, med en god progressiv undervisning, hvor eleverne lærer at læse, på en funktionel og motivasionsbaseret måde! Det sker ikke nu :-( De nationale sketch (test) er forhåbentligt kommet for at forsvinde! De er dybt forankrede i målstyringsbacillen :-) Som skal forsvinde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så kan vi blive ved med, at uddanne helstøbte mennesker!! Til sidst vil jeg lige nævne, at læreruddannelsen er et humanistisk embede. Det der sker nu,er, at det sidestilles med et eller andet naturfagligt embede? Det vil sige, at vi kan påbyde lægerne, at bruge igler til at hindre dårligdomme, ved at suge blod og andet sekret fra kroppen! Det er det, der sker nu :-( Vi skal videre!!!!!!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget