Forsøgscenter: Vi er ikke blevet evalueret

Undervisningsministeren har forklaret uddannelsesudvalget, at man i 2004 vurderede Statens Pædagogiske Forsøgscenter i forhold til folkeskolens behov og besluttede at nedlægge det. Men SPF har hverken haft besøg eller blevet bedt om oplysninger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På tirsdag den 24. januar andenbehandles regeringens forslag om at nedlægge Statens Pædagogiske Forsøgscenter. Men på forsøgsskolen i Rødovre efterlyser medarbejderne stadig en begrundelse.

Som ledere af et pædagogisk forsøgscenter, der har mange års erfaring i at gennemføre vurderinger, spørger konstitueret rektor Poul Erik Christoffersen og skoleleder Marianne Munis i et brev til Folketingets uddannelsesudvalg, hvad det er for vurderingskriterier, SPF er blevet vurderet ud fra:

"Set i lyset af Undervisningsministeriets generelle bestræbelser på at udvikle og fremme en evalueringskultur samt tilsvarende opmærksomhed på vigtigheden af evidens og dokumentation savner vi dels beskrivelser af, hvilke af SPFs udviklings- og undervisningsaktiviteter, der er indhentet oplysninger om og af hvem, dels hvilke vurderingsredskaber eller 'målestokke', der har været taget i anvendelse", skriver de et brev til Folketingets uddannelsesudvalg og tilføjer, at de ikke er bekendt med, at ministeriet skulle have besøgt centret for at gøre observationer.

Derfor undrer de sig meget over, at undervisningsminister Bertel Haarder i et åbent samråd for nylig fortalte oppositionen, at SPF var blevet vurderet under hans forgænger Ulla Tørnæs, og "Resultatet heraf blev, at det blev besluttet at nedlægge Statens Pædagogiske Forsøgscenter".

De spørger både til, hvad det er for en vurdering, beslutningen er resultat af, og hvem det er, der tog beslutningen.

Ungdomsbyen kan ikke overleve

Forsøgscentrets ledelse tror heller ikke på, at Ungdomsbyen i tilknytning til forsøgsskolen kan overleve på det statstilskud, som Bertel Haarder stiller den i udsigt. Planen er en reduktion af tilskuddet fra 5,5 millioner kroner til højst 3 millioner svarende til de nuværende udgifter til husleje, energi, rengøring, investering og teknisk personale.

"Er det de forslagsstillende partiers forventning, at Ungdomsbyens nuværende samarbejdspartnere vil være villige til at lægge cirka 2,5 mio. kr. oven i deres nuværende årlige indsats på cirka 6 mio. kr.? Eller er det de forslagsstillende partiers forventning, at det vil være muligt at finde helt nye samarbejdspartnere samtidig med, at SPFs pædagogiske miljø - kernen i den nuværende SPF organisation - demonteres og afvikles?", spørger ledelsen i sit brev til politikerne og vurderer begge scenarier som helt urealistiske.

Powered by Labrador CMS