Tina Nedergaard mener, at politikere, undervisere og praktiksteder har et fælles ansvar for at skabe kobling mellem teori og praksis

Ministeren lover fokus på professionshøjskolers økonomi

Undervisningsministeren er klar over, at rammerne for professionshøjskolernes økonomi er stramme. Hun lovede i dag på en konference om synergien mellem teori og praksis, at hun vil have særligt fokus på dette fremover.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det kan være svære tider, og jeg ved, at rammerne ikke altid føles tilstrækkelige", sagde Tina Nedergaard på konferencen 'Synergien mellem teori og Praksis' på Professionshøjskolen Metropol i dag. "Men vi må ikke give op. Uddannelse er den sikreste vej ud af krisen. Vi skal have dimittender i verdensklasse, der kan løfte os ud af krisen. Og jeg vil gerne give det løfte, at jeg har særligt fokus på området. Jeg vil sikre, at vi ikke glemmer uddannelsesindsatsen, når økonomien presses, og det er svært ude i kommunerne".

Der skal lægges pres på praktikstederne

Ministeren understregede, at hun også ser udfordringen med at få teori og praksis til at hænge sammen i professionsuddannelserne som meget vigtig. Hun mener, at det er en udfordring uddannelsessteder, praktiksteder og politikere skal løse sammen.

"Uddannelserne uddannet velfærdsstatens kommende frontkæmpere. I tid med økonomisk krise og afmatning i beskæftigelsen, kan der komme problem med at skaffe nødvendige praktiksteder. Det er noget, vi skal være opmærksomme på på alle uddannelsesniveauer og lægge pres på praktiksteder. Det er hårde tider, men det bliver endnu hårdere, hvis vi ikke har kvalificeret arbejdskraft i fremtiden".

Ministeren tillægger professionsuddannelserne stor betydning og mener, at de har en stor del af æren for, at Danmark er god til at få de unge hurtigt og kvalificeret ud i erhvervslivet.

"Jeg har meget stor respekt for disse uddannelser. Og jeg er meget glad for at komme ud og tale til jer i dag. Men jeg må se i øjnene, hvis jeg skal lære noget selv, så skal vi vende det rundt, så jeg kommer og lytter til jer, for det har jeg virkelig brug for", sagde hun til undervisere, praktiklærere og praktikansvarlige på professionshøjskolerne.