Debat

Inklusion er endt som små katastrofer

Forklaring udbedes, Christine Antorini!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dagbladet Politiken fælder en hård dom over inklusion i folkeskolen. "Den store plan om inklusion er endt som små katastrofer i hverdagen", lyder en af konklusionerne i dagens leder.

Fiaskoen har flere forklaringer. Politikens lederskribent konstaterer, at politikerne ikke var rede til at betale for inklusion. "Først og fremmest har kommuner sjoflet deres forpligtelser og sparet på de skolebudgetter, der skulle gøre indsatsen til en succes."

Man har svigtet en masse elever og lærere(i form af manglende efteruddannelse), hvilket leder hen til det naturlige spørgsmål: Hvordan kunne det dog gå så galt?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det kunne være interessant at høre, hvad den daværende undervisningsminister Christine Antorini(S) og andre "medsammensvorne" har at sige til deres forsvar...

Måske var det en idé, at beslutningstagerne lytter mere til hverdagens helte nede i maskinrummet, inden man søsætter ambitiøse prestigeprojekter, der - som det er sket i dette tilfælde - risikerer at kuldsejle i virkelighedens verden.

Huskede man i øvrigt at inddrage fodfolket i arbejdet med de nationale test og målstyret undervisning? Eller foregik det også efter devisen "Vi alene vide"...

Powered by Labrador CMS