"Eleven får op til syv undervisningsgange til at arbejde med emnet. Man skal spille eller synge, som man bedst kan få det til at passe med emnet, men det er ikke et krav. Så kommer censor, og eleven spiller eller synger i gruppe eller alene fem minutter. Bagefter går man ind og snakker om det lodtrukne emne, man har". Sådan forklarer læringskonsulent Søren Bechmann forsøgsprøven i musik.

Ingen folkeskoler til forsøgsprøve i musik

Kun privatskoler har tilmeldt elever til forsøgsprøve i musik i år. To folkeskoler var tilmeldt, men er hoppet fra. Elever i 9. klasse har et meget presset program, lyder en skoleleders forklaring.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I valgfaget musik kan 9.-klasse-elever i år som forsøg tage en afsluttende prøve med eksempelvis disko eller grand prix som emne. Men kun tre privatskoler har tilmeldt elever til årets prøve. To folkeskoler havde også tilmeldt sig, men er hoppet fra igen.

Tre skoler sender elever til forsøgsprøve i musik

Horsens Byskole er den ene skole, men her fortæller viceskoleleder Dorthe Fredsted, at der var tale om en fejl, da skolen i år slet ikke har valgfag i musik. På Gildbroskolen i Ishøj har flere elever haft musik i to år og også vist interesse for at gå til prøven, men da det nærmede sig sprang de fra, fortæller skoleleder Leif Gaard Bjarning.

"Vi tilmeldte os oprindeligt til flere valgfag, men i løbet af året kunne vi se, at der ikke længere var interesse blandt eleverne for at gå op", siger han og fortæller, at eleverne fandt ud af, at det kræver en del af at gå op til forsøgsprøven i musik.

"Der er så meget, som eleverne i 9. klasse skal nå, som handler om andet end undervisning. Det bliver for meget for eleverne med en prøve".

I stedet har musiklæreren på Gildbroskolen valgt at sige, at de elever, der ønsker det får en vurdering fra læreren.

"Også er det sådan, at hvis man ikke går til prøve i valgfag, så bliver valgfaget en del af projektopgaven, så de får brugt faget", siger Leif Gaard Bjarning. 

Powered by Labrador CMS