Ordblind dreng fik hjælp af Folkeskoleloven

Carsten Johannesen løb panden mod en mur, da han bad om specialundervisning til sin ordblinde søn. Først da han præsenterer skolen for den paragraf i folkeskoleloven, der viser, at elever har krav på specialundervisning, får drengen hjælp.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Magnus bliver konstateret ordblind i 2. klasse på Solbakkeskolen i Jægerspris. Han får derfor specialundervisning frem til slutningen af 3. klasse, hvor han igen bliver testet.

Selv om Magnus stadig har brug for hjælp, vælger skolen at fratage Magnus specialundervisningen.

Faderen opdager det ved, at Magnus de første tre-fire måneder af 4. klasse ikke længere har lektier for i læsning.

"Når han siger, han ikke har noget for, er det jo svært at få ham til at læse alligevel ", siger Carsten Johannesen.

Skal drengen have særbehandling?

Carsten Johannesen holder et møde med skolens viceskoleleder. På mødet spørger hun ifølge Carsten Johannesen, om han "forventer særbehandling" til Magnus.

På nettet finder Carsten Johannesen frem til folkeskolelovens paragraf 3, stk. 2:

"Til børn, hvis udvikling kræver en særlig hensyntagen eller støtte, gives der specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand."

På et senere møde præsenterer han den for viceskolelederen med ordene. 'Du spurgte om jeg forventede særbehandling til Magnus' og det gør jeg jo så", fortæller Carsten Johannesen til folkeskolen.dk.

Tre dage efter mødet bevilger skolen igen specialundervisning til Magnus en til to timer om ugen. Specialundervisningen stoppede en måned før afslutningen af skoleåret 2008/2009. Carsten venter stadig på, at de laver en handlingsplan for hans søn i det nye skoleår

Folkeskolen.dk har forsøgt at få skolens version af sagen, men viceskolelederen har ikke ønsket at kommentere på sagsforløbet. Det samme gælder fagchef Bjarne Nielsen fra PPR i Frederikssund, som ikke kender til sagen.