Første dag for Skoleidrættens Forårsfestival

I to-tre graders vintervejr i Randers begynder skoleidrættens forårsfestival i dag. Den skal åbne for kontakt mellem foreninger og skoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

6.- og 7.-klasse-eleverne fra Randers får i dag mulighed for at dyrke aktiviteter som taekwondo, moutainbike, strandhåndbold og bueskydning og meget mere. Det sker i anledning af, at Skoleidrættens Forårsfestival i dag skydes i gang. Festivalen er et resultat af et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og Nordea-fonden, og op mod 15.000 elever skal i løbet af foråret til festival.

"Det kan måske på et tidspunkt give foreningerne nye medlemmer, men ud fra skolens synspunkt er det vigtigste, at de får nogle kontakter og nogle gode erfaringer med, hvordan de fremadrettet kan bruge samarbejdet med de lokale aktører i den understøttende undervisning. Lærere og trænere får lejlighed til at snakke sammen, og det er virkelig et område af skolereformen, hvor vi med Skoleidrættens Forårsfestival kan se, at der er sket noget i 2016", siger Christian Ditlevsen, projektleder i Dansk Skoleidræt i en pressemeddelelse.

Folkeskolereformens "åbne skole" er et af de indholdselementer i folkekskolereformen, der stadig er langt fra at være realiseret, viste den første evaluering af elevernes syn på reformen: 

Første reformtjek: Elever dumper den åbne skole

Efter den første festivaldag i Randers vil de 45 resterende festivaldage komme i de kommende måneder indtil sommerferien.

"Skoleidrættens Forårsfestival er alletiders mulighed for, at flere elever oplever lokalområdets foreninger som en del af skolen. Det er et stærkt initiativ i den samlede indsats for at få mere bevægelse i skoledagen, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Idrætsfestival skal hjælpe den åbne skole

Læs mere

Powered by Labrador CMS