Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Robotterne er kommet!

Hvorfor bruge robotter i matematikundervisningen? Fordi det er social inklusion, og fordi det motiverer rigtig mange elever til læring og fordybelse i undervisningen. Og så er der også lige 21. skills i robotterne!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I disse tider plaget af spare-øvelser og tidspres kan det være lidt svært at se, hvordan man skal komme i gang med robotter i matematikundervisningen. Først skal man have nogle robotter, og så skal man didaktisere dem, så de bliver til gavn for elevernes læring i matematik. Det kræver økonomi, tid og overskud. Der ligger et stort læringspotentiale i robotterne i matematikundervisning, fx i form af problemløsning, men man skal som lærer lige øve sig, og få de gode ideer til ens egen undervisning. Som med meget andet nyt kræver det tilvænning, men for hvert ny teknologi man kommer igennem, bliver det lettere, sjovere og mere meningsfyldt for både lærere og elever.

Hvis man vil læse mere om børns læring, når de møder robotter, så er der lige et link

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/lom/article/view/22069/20131

Skolen skal afspejle den virkelighed, der er ude i det omgivende samfund, og der er der allerede robotter.

Så det er bare om at komme i gang, og hvis man ikke lige har økonomien og tiden, er der rigtig megen hjælp at hente på de lokale CFUer, hvor man kan låne robotter og få starthjælp.