Stor deltagelse i Kænguru-matematik -se vinderne her

Over 12.000 elever fra 4.–7. klasse har i år deltaget i den internationale matematikkonkurrence Kænguruen. Det er andet år Danmark deltager. Knapt 70 lande deltager årligt i konkurrencen, der begyndte i Frankrig i 1991 og dækker fra 1.-12 klassetrin. Danmarks Matematiklærerforening står for den danske del af konkurrencen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I år er det udelukkende elever fra 4.-7. klasse, der kunne være med, mens elever fra 2. og 3. klasse kunne lege med i "den lille kænguru".

Opgaverne fra Kænguruen 2016 og ekstraopgaverne bliver frigivet onsdag den 20. april. Mens opgaverne fra 2015-konkurrencen kan ses på www.kænguruen.dk eller via link til højre for artiklen.

Det er klassen med det bedste gennemsnit, der vinder. For 4.-klasser vandt 4.a fra Niels Ebbesen Skolen, Skanderborg, mens andenpladsen gik til 4.c på Hornslet Skole, Hornslet,  og 4.a på Halgård Skole og SFH, Holstebro tog tredjepladsen.

På 5. klassetrin gik førstepladsen til 5.c-SR Auraskolen, Sønderris, Esbjerg, andenpladsen gik til 5.B Niels Ebbesen Skolen, Skanderborg og tredjepræmien til 5.b fra Vestre Skole, Midddelfart.

På 6. klassetrin var der førsteplads til 6.a fra Alkjærskolen, Ringkøbing, andenpræmie til 6.b på Kristrup Skole, Randers og tredjepræmie til 6.A fra Niels Ebbesen Skolen, Skanderborg.

På 7. klassetrin vandt 7.b fra Susålandets Skole, Glumsø en førsteplads, mens   7.y fra Vedbæk Skole fik en andenpræmie og tredjepræmien gik til 7.b på Halgård Skole, Holstebro.