Tilfredshed avler tilfredshed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du tilfreds med dit barns skolegang, er du også tilfreds med skolebestyrelsens arbejde.

Det er en af konklusionerne på en undersøgelse, som Skelhøjskolen i Ebeltoft for kort tid siden gennemførte blandt forældrene. Undersøgelsen fandt sted i forbindelse med valget til de nye skolebestyrelser, og den blev gennemført, selvom der ikke blev holdt kampvalg på skolen.

To ud af tre forældre anser skolebestyrelsens arbejde for at være vigtigt, fremgår det af undersøgelsen, og de fleste ved udmærket, hvilke områder den beskæftiger sig med, og hvilke områder den har kompetence inden for. Mere bemærkelsesværdigt er det måske, at jo mere tilfreds man er med sit barns skolegang, jo vigtigere mener man, at skolebestyrelsens arbejde er, og jo mere tilfreds er man med den måde, det udføres på.

- I betragtning af, hvor få forældre der mødte op til vores opstillingsmøde, er det glædeligt, at så mange synes, at skolebestyrelsens arbejde er vigtigt, og at det udføres på den rigtige måde. Man kunne have frygtet, at forældrene var ligeglade, siger skoleleder Jørgen Ørgård.

Undersøgelsen blev gennemført ved hjælp af spørgeskemaer, som blev uddelt til alle elever fra børnehaveklassen til og med 8. klasse, og der blev udloddet en præmie til den klasse, som kunne præstere den højeste besvarelsesprocent. I alt deltog 217 ud af 348 forældre.

J