Bondo gik forgæves

Akut lærermangel i folkeskolen, samtidig med at 17.000 læreruddannede ikke arbejder i skolen. Det skulle Anders Bondo Christensen i dag drøfte med Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg. Men mødet blev aflyst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforeninngs formand Anders Bondo Christensen skulle i dag have haft foretræde for Folketingets børne- og undervisningsudvalg. Her skulle han fortælle om den akutte lærermangel, som folkeskolen i øjeblikket står over for og drøfte, hvordan den kan løses. Men foretrædet blev udskudt, fordi Folketingets debat og afstemning om kontanthjælpsloftet trak ud. 

Anders Bondo Christensen kunne blandt andet fortælle udvalget, at 17.000 læreruddannede ikke er ansat i folkeskolen, at 75 procent at landets kommuner har haft problemer med at rekruttere læreruddannede til ledige lærerstillinger inden for det seneste år, og at kun 15 procent af dem, der har taget den korte meritlæreruddannelse, arbejder i folkeskolen i dag.

17.000 læreruddannede arbejder ikke i skolen 

En ny dato for et fremtidigt foretræde er endnu ikke fastsat.

Powered by Labrador CMS