Karakterer i retstavning og matematik fortsætter fald

Stadig flere får under 6 i skriftlig matematik, og langt færre end tidligere får topkarakter i stavning. Det skyldes formentlig, at de to prøver afspejler de øgede faglige krav tydeligere end andre prøveformer, vurderer Uni-C

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Både retstavning og skriftlig matematik bedømmes efter et objektivt pointsystem, og det er årsagen, vurderer Uni-C, til at de meget tydeligt kommer til at afspejle indførelsen af Klare Mål/Fælles Mål de senere år.

Flere 'dumpekarakterer' ved mundtlige prøver

Men i forbindelse med offentliggørelsen af afgangskaraktererne for i år, påpeger Uni-C også en anden bemærkelsesværdig udvikling. Gennem de seneste fem år er andelen af præstationer, der bedømmes som utilfredsstillende og får en karakter under 6, steget i samtlige mundtlige prøver - dansk, engelsk, tysk, matematik og fysik/kemi.

Undervisningsministeriets karakterstatistik fordelt på amter, kommuner, skoler og skoleformer er netop offentliggjort - se link til højre.