Demonstration mod besparelser foran KL i dag

En række organisationer er gået sammen i Velfærdsalliancen mod det såkaldte 'omprioriteringsbidrag', som indgik i kommuneaftalen mellem KL og regeringen sidste år, og som kan betyde store nedskæringer på blandt andet folkeskolen. I dag afholder alliancen demonstration kl. 17 foran KL’s bygning i Weidekampsgade i København.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har fået nok af besparelser, som ødelægger vores tryghed, velfærd og arbejdsmiljø. I vores velfærdssamfund bygger vi trygheden på, at offentligt ansatte skaber gode daginstitutioner, velfungerende skoler, et godt sundhedssystem, værdig hjælp til ældre og støtte til udsatte borgere", står der i arrangørernes opfordring til at deltage i demonstrationen.

Debat: Stop omprioriteringstyveriet  

"Men vi kan ikke bevare trygheden, når op mod hver tiende offentligt ansatte står til at blive fyret. Det kan blive konsekvensen af det såkaldte omprioriteringsbidrag, som regeringen og dens støttepartier har påtvunget kommunerne. Det vil vi ikke acceptere. Vi forlanger, at Kommunernes Landsforening på Topmødet i Aalborg siger nej til en økonomiaftale med regeringen, hvis ikke omprioriteringsbidraget er væk", lyder det fra arrangørerne.

Deltagerne i initiativet er blandt andre en lang række lokalafdelinger af fagforeninger som BUPL, Foa, HK, 3F og Dansk Socialrådgiverforening. Københavns Lærerforening (KLF) er den eneste af DLF's kredse, som er med i Velfærdsalliancen.

Omprioritering: Så mange lærerstillinger kan ryge i din kommune 

"Vi har i de sidste mange år forholdt os til sparebudgetter på folkeskoleområdet, hvor der er skåret så meget, at det tydeligt ses på kvaliteten og på vores arbejdsmiljø", siger KLF's næstformand Lars Sørensen på klfnet.dk og tilføjer:

"Med Velfærdsalliancen har vi mulighed for at tage kampen op mod omprioriteringsbidraget og kommunal nulvækst. Vi kan støtte det oprør, der er blandt kommunalpolitikere, heriblandt også overborgmester Frank Jensen, der nu tydeligt siger fra over for yderligere nedskæringer i de kommunale budgetter."

Dansk Folkeparti: Finansloven gælder for ét år