Nyt adaptivt læremiddel i matematik

CampMat er et nyt undervisningsmateriale til matematik i indskolingen. Det udkommer til august, indeholder 300 instruktionsvideoer til eleverne og er adaptivt. Ideen er, at eleverne kan "spørge" videoerne til råds og på den måde få hjælp til at løse opgaver. Materialet er tænkt til at udfordre eleverne dér, hvor de står fagligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Værktøjet bygger på en teknologi, der lærer de enkelte elever at kende og udfordrer dem i zonen for nærmeste udvikling. I CampMat møder eleven nye opgaver, der retter sig til elevens niveau og faglige forudsætninger, fortæller forlaget Alinea, der står bag CampMat.

Planen er, at samme type undervisningsmateriale skal udvikles til flere fag og alle klassetrin.

Forlaget har indgået et partnerskab med amerikansk Knewton, der er en af de førende udviklere af adaptiv læringsteknologi. De fortæller, at eleven bliver udfordret for eksempel via spil-elementer. Eleverne motiveres ved at få præmier i form af badges. Samtidig kan læreren hente viden om de enkelte elever og deres udvikling via et dashboard.

"CampMat omfatter 300 små instruktionsvideoer, som eleverne kan se, hvis det kniber med forståelsen af et nyt emne. Det betyder, at eleven i overført betydning kan spørge en video, hvordan man ganger tocifrede tal med hinanden, i stedet for at skulle vente på læreren, der måske er ved at forklare en anden elev, hvordan man udregner rumfanget i en kasse", siger digital forlagschef hos Alinea Nikolaj Grønning Hansen.

Deltagere på Danmarks Læringsfestival og Skolemessen 15. og 16. marts og også 13. og 14. april kan se forlagets præsentation af CampMat.

Powered by Labrador CMS