Første folkeskolereform-skole står færdig i dag

I dag står Sophieskolen i Nykøbing Falster færdig som den første nybyggede skole efter vedtagelsen af folkeskolereformen. Her er plads til lærernes forberedelse, nye fag og andre af reformens elementer tænkt ind.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er eleverne fra Fjordskolen i Nykøbing Falster, der kan se frem til at rykke ind på den nye Sophieskole.  Sophieskolen er bygget med tanke på fleksiblitet og holddannelse, så der er plads til at slå flere klasser sammen i undervisningen ved at åbne døre mellem klasselokalerne. 

"Sophieskolen bliver en tresporet skole, hvor klasserne ligger sammen tre og tre med døre imellem og med fællesrum" fortæller skoleleder Jan Axelsen. Han er nuværende skoleleder for Fjordskolen, som rykker ind i Sophieskolen i slutningen af marts. 

Ny reform nye krav

Folkeskolereformen medfører blandt andet ændringer i faget natur/ teknologi (tidligere natur/teknik), det nye fag håndværk og design og samarbejde med musikskolen, og det kræver faglokaler. Men på Sophieskolen får bygget fleksible faglokaler, som tager højde for de nye krav. 

"Vi har tænkt innovationen og folkeskolereformens krav om de forskellige fag ind i skolen. Vores lokaler ligger og er programmeret sammen og passer til faglokalerne. Vi har fået et håndværk og design.-område, og så har vi også fået et stort naturfagsområde", fortæller Jan Axelsen.

Kravet om lærertilstedeværelse er også tænkt ind i byggeriet. Lærernes forberedelseslokaler ligger tæt på elevernes klasselokaler, og det giver ifølge Jan Axelsen en meget tættere sammenhæng mellem det, børnene foretager sig og det, de vokne laver, fordi de ser hinanden på arbejde hele tiden. 

En skole i bevægelse

Med folkeskolereformen bliver der lagt op til mere bevægelse på skoleskemaet. Og det er i høj grad også tænkt ind på den nye skole i Nykøbing Falster. Inde- og udearealerne er planlagt i et samarbejde med DGI, så der er hurtig adgang til udearealerne, hvor der er plads til bevægelse og idræt. 

"Bevægelseselementet er faktisk tænkt ind i alle dele af skolen. Vores skoles uderum korresponderer med inderummene. Vi har fået opført en stor fodboldbane, klatrerum og Dansk Cyklistforbund har givet tilskud til en stor cykelbane og mountainbikes".

Det er ikke kun skolebestyrelsen, som har taget beslutningerne om den nye skole. Eleverne og forældre fra Fjordskolen har også været en del af beslutningsprocessen.

"Eleverne har været rigtig meget med til design af skolen. Det er et fælles løft for os alle sammen", fremhæver Jan Axelsen. 

Sophieskolen har plads til over 900 elever fra 0.-10.klasse. 0.-2.-klasserne rykker ind i slutningen af marts. I august er alle klassetrin rykket ind. 

Powered by Labrador CMS