Eleverne i 5.a var ivrige efter at vise ministeren, hvor dygtige de er - og fleste mente ikke, at de har for mange timer.

Elever til ministeren: En time i tysk er for lidt

Da undervisningsministeren i mandags besøgt Trællerupskolen i Lejre for at høre om målstyret undervisning, benyttede hun og socialdemokraten Annette Lind lejligheden til at spørge 5.-klasserne, hvad de synes om at få tysk i skolen. De var mildest talt begejstrede.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Egentlig handledes besøget om målstyret undervisning, men da christiansborgpolitikerne havde hørt eleverne i 5.a fortælle det, der var forberedt, benyttede Socialdemokraternes uddannelsesordfører Annette Lind lejligheden til at spørge, hvad de synes om at have fået det nye fag tysk.

"Det er sjovt", lød svaret prompte fra en række ivrigt viftende hænders ejermænd. Kun en enkelt syntes, at det var svært og kunne bedre lide engelsk, hvortil ministeren kommenterede:

"Fordi tysk er sådan et lidt hårdt sprog?"

Men politikerne gik også hjem med en anden klar besked.

"En lektion om ugen er alt for lidt. Man har næsten glemt det, man har lært, når man får det igen", forklarede en dreng. Og anden supplerede "Det er rigtig sjov at have fået et nyt fag, men nogle gange er det altså svært at holde styr på, når vi også har engelsk, og man så kun har en time tysk om ugen. Jeg glæder mig rigtigt meget til næste år, hvor vi får to timer".

Blog: Tysk i 5. klasse - Hvordan gik det så? 

Lidt svært med to nye sprog

Reformen privat:
 Her er lektiecafe og bevægelse efter skoletid

Én fortæller, at han lige har været på ferie i Tyskland, og der var det fedt, at han kunne bestille ting på tysk. Og en anden har haft engelsk helt fra 0. klasse og glæder sig derfor over, at det er meget nemmere for ham end for de andre at undgå at blande de to sprog sammen.

"Det synes jeg til gengæld er svært. Den anden dag kom jeg til at sige 'I heisse Oskar'", fortæller en anden og indkasserer dermed et stort grin fra klassen såvel som fra Ellen Trane Nørby, Annette Lind og Mai Mercado, som var inviteret af KL.

Hæmningsløs på tysk og fransk

"Så synes I altså ikke, at der er for mange timer på skoleskemaet?", spurgte ministeren, og nød tydeligt, at flertallet af eleverne råbte "Neeej". Én dreng blev endda så grebet af stemningen, at han toppede  med - "Flere timer". 

Powered by Labrador CMS