Fra sidste års Forskningens Døgn, hvor elever i Hvidovre blandt andet fik mulighed for at holde et (svine)hjerte i hånden.

Bestil en forsker til Forskningens Døgn

Hør en forsker fortælle om klima, tordenvejr, bakterier eller om den kreative proces og hvad der kan ødelægge kreativitet. Skoler og andre kan bestille en forsker til et foredrag i uge 17. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag Forskningens Døgn, og det koster kun transporten til forskeren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er øjet der kigger, men hjernen der ser" er titlen på et foredrag om synet, og der er også mulighed for at få mere at vide om Big Data og hvad vi kan lære af Facebook og Twitter. Det hele finder sted en dag fra 25. april til 1. maj, og listen over mulige foredrag er lang til den landsdækkende videnskabsfestival. Især er der mange forskere indenfor naturvidenskab, historie og samfundsfag, der stiller sig til rådighed med et foredrag.

Til speed-dating om bjørnedyr og krystalstruktur

Sidste år blev der bestilt 350 foredrag. Der skal blot være mindst 15 deltagere til et arrangement. Formålet med Forskningens Døgn er at hylde nysgerrigheden, skabe relationer mellem samfund og forskere og sætte fokus på hvordan forskning og innovation kan være med til at løse samfundets udfordringer.

Blog: Mad og måltider som tema og genvej i science undervisningen?

 

Powered by Labrador CMS