Forsøgscenter koster kun 10 millioner

På finansloven er der afsat 17,8 millioner til Statens Pædagogiske Forsøgscenter, som regeringen nu vil nedlægge. Men godt 7 millioner vender tilbage til statskassen. Centret opfordrer ministeren til et møde om, hvad SPF kan tilbyde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"På SPF vil vi meget gerne snarest muligt invitere undervisningsministeren på SPF til dialog om den bedst mulige anvendelse af det pædagogiske "laboratorium", som ministeren råder over", skriver konstitueret rektor Poul Erik Christoffersen i sit høringssvar til forslaget om at lukke statsskolen i Rødovre.

"I 2005 tildeles SPF 17,8 millioner over finansloven. De 4,1 million kommer i form af refusion tilbage i statskassen fra de kommuner, hvis elever ved lodtrækning er optaget på Forsøgsskolen. Godt tre millioner af de 17,8 går tilbage statskassen i form af husleje. Tilbage bliver, at SPF netto koster skatteyderne 10 - 11 millioner kr om året", skriver Poul Erik Christoffersen og lader det op til andre at vurdere, om man får nok for pengene.

I høringgsvaret remser SPF op, hvilke aktiviteter centret udfører for Undervisningsministeriet, i forhold til den opgave, Folketinget har givet skolen, og i samarbejde med eksterne partnere. Inden for grundskolefagene foregår der udviklingsarbejder i dansk, matematik, naturfag og fremmedsprog - både i form af faglig fordybelse, tværfaglige emner og projekter. Der eksperimenteres med arbejdsmetoder, udtryksformer og undervisningens organisering og genneføres forsøg med forskellige mundtlige og skriftlige prøveformer efter samråd med Undervisningsministeriet. It, udvikling af evalueringspraksis og undervisning i iværksætteri er blandt elementerne i 8.-10. klasse-skolen. Cirka 8000 lærere, skolebibliotekarer, skoleledere, skolebestyrelser, vejledere, skolepolitikere, arkitekter og andre. fra ind- og udland besøgte SPF eller deltog på rekvirerede SPFs lærerkurser rundt om i Danmark i 2004. Der er bestillinger på SPF-lærerkurser til et godt stykke ind i 2007, fremgår det af høringssvaret.

Centrets lærere deltager blandt andet i dommerpanelet til Uddannelsernes Iværksætterpris, Undervisningsministeriets opgavekommissioner og er netop blevet bedt om at deltage i ministeriets udvalg til forberedelse af en handlingsplan for matematik i folkeskolen.

Powered by Labrador CMS