Junior pc-kørekort på 1000 skoler

1000 danske grundskoler er nu også 'køreskoler', hvor eleverne kan tage kørekort til pc og internet. På Uddannelsesforum i Odense fejrede Uni-C i går, at Vesterbro Ny Skole i København er Junior pc-kørekort-skole nummer 1000.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kørekortet var en del af regeringsgrundlaget i 2001 og er udviklet af Undervisningsministeriets it-virksomhed Uni-C og åbnede for tilmelding 1. april sidste år. Skoler kan tilmelde sig og få tilskud til at få uddannet én lærer som koordinator for kørekortet på skolen. Junior Pc-kørekortet rummer trinmål på tre trin for fem hovedområder - it- og mediestøttede læreprocesser, informationsindsamling, produktion og analyse, kommunikation samt computere og netværk. Lærerne kan med en række forskellige evalueringsværktøjer vurdere, om eleverne har opnået de fastlagte kompetencer og udstede beviser til eleverne.

"Junior PC-kørekortet er ikke alene et bevis på it-kundskaber, det er grundstenen til de værktøjer, der er en integreret del af undervisningen i en moderne skole. Derfor er det glædeligt at så mange skoler er kommet godt fra start", siger Uni-C's direktør Dorte Olesen. "Kørekortet giver eleverne baggrund for at udvikle viden og holdninger, der sætter dem i stand til at handle og tage beslutninger i netværkssamfundet. Eleven skal kende de digitale redskabers muligheder og kritisk kunne tage stilling til, hvornår det er hensigtsmæssigt at bruge dem".