Dansk Skolemuseum

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Skolemuseum er et relativt nyt skud på den kulturhistoriske 'Museumsstamme'. Museet blev stiftet i 1995 af Danmarks Lærerforening, Lærerforeningens Brandforsikring og Undervisningsministeriet. Museet fik til huse i et nyrenoveret hus fra 1799 i Rådhusstræde 6.

Museets samlinger består af et varieret udbud af skolehistoriske genstande: pulte, skoletasker, kuglerammer, skriveinstrumenter, landkort og meget andet. Dansk Skolemuseum er et nationalt, kulturhistorisk museum for uddannelse. Det dækker fagligt alle former for almene uddannelser og skoletyper fra middelalderen til i dag: klosterskoler, latinskoler, almueskoler med mere. Herudover ønsker museet at beskæftige sig med børnekultur i bredere forstand, hvilket særudstillingen 'Barnets rettigheder' er et udtryk for. Museet har åbent for offentligheden mandag til fredag, klokken 10-16, samt søndage, klokken 12-16.