Debat

Fællessang i skolen

Nyt projekt til fællessang i folkeskolen - www.nøglentildendanskesang.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mit navn er Mads Bærentzen, jeg er uddannet jazzpianist fra konservatoriet og arbejder som musiker i bla. Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band) samt en række andre sammenhænge. Jeg har netop udgivet et projekt, der hedder www.nøglentildendanskesang.dk, der har til formål at give alle elever i folkeskolen/friskolerne mulighed for at synge fællessang, også der hvor der ikke lige er et klaver eller et andet instrument til rådighed til at støtte de musikalske udfoldelser.

Kort fortalt går det ud på, at man logger ind på www.nøglentildendanskesang.dk (et login koster kr. 150,- for 2 års ubegrænset adgang). På siden ligger der 50 sange i tekst- og audioudgaver. Man starter med at tilslutte sin computer til smartboard/projektor mm., derefter klikker man så på den sang, man vil synge, hvorefter teksten kommer frem på skærmen. Så trykker man play, akkompagnementet starter, og man er klar til at synge, enkelt og ligetil... Det er mit håb og ønske at værne om og udbrede den fantastiske danske sangskat, vi er i besiddelse af, og repertoiret er en blanding af en række gamle klassikere samt en del nye danske sange. Jeg håber, I må få fornøjelse af projektet.

Med venlig hilsen 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Mads Bærentzen

For yderligere information skriv da gerne til mig på madsbaerentzen@youmail.dk

www.nøglentildendanskesang.dk 

www.madsbaerentzen.dk