Sundhedscoach Chris MacDonald fik 750 mennesker op at stå til det ene af to møder, hvor Rødovre Kommune præsenterede sin nye sundheds- og trivselsordning.

Sundhed og trivsel for medarbejdere i Rødovre Kommune

Gratis kaffe, te og frugt. Gratis adgang til svømmehal og motionscenter. Og Gratis helbredstjek og fysioterapi. Det er, hvad medarbejdere i Rødovre Kommune kan se frem til. Ordningens indhold er inspireret af det private erhvervsliv.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rødovres borgmester Erik Nielsen præsenterede på to møder tirsdag og onsdag i denne uge kommunens nye sundheds- og trivselsordning for medarbejderne. Ordningen er for alle månedslønnede medarbejdere i kommunen og i alt 1.500 mennesker mødte op til en af de to præsentationsmøder.

Konference danner grundlag for ordningens indhold

Sidste år afholdt kommunen en virksomhedskonference, hvor temaerne var rekruttering og fastholdelse, forebyggelse af fravær og en sund krop. I arbejdsgrupper diskuterede medarbejdere, ledere og politikere emnerne, som igen og igen blev kædet sammen. Konferencen var et skridt på vejen til en decideret sundheds- og trivselsordning.

"Et højt sygefravær er jo et stigende problem i de fleste kommuner. Så jeg håber, ordningen kan sætte sygefraværet ned, selvom det selvfølgelig er svært at dokumentere. Og så kunne det være rart, hvis vi kan brande os som en attraktiv arbejdsplads, så vi både kan fastholde og rekruttere medarbejdere", siger personalechef i Rødovre Kommune, Bettina Zinkernagel Petersen.

Inspireret af det private

Kommunalbestyrelsen har bevilget fem millioner kroner årligt til ordningen, som er inspireret af de ordninger, som findes i mange private virksomheder. Indtil videre består den af gratis kaffe, te og frugt, gratis adgang til svømmehal og motionscenter uden for arbejdstid og gratis og skattefri fysioterapi og sundhedstjek. Sundhedsordningen indeholder også massage med en egenbetaling på 50 kroner per behandling.

"Ordningen skal evalueres løbende, og nu må vi se, hvordan det går, og om det fortsat er netop de tre elementer, trivselsordningen skal bestå af", siger Bettina Zinkernagel Petersen.

Sundhedsordninger udbredes

Der er mere og mere udbredt, at kommuner tilbyder medarbejderne sundhedsordninger, vurderer konsulent i Kommunernes Landsforening, Nina Gath.

"Jeg har ingen tal på det, men det er min klare fornemmelse, at det bliver mere og mere udbredt. Flere kommuner har enten udarbejdet eller er i gang med at udarbejde sundhedspolitiker, som omfatter alle kommunens opgaver", siger hun.

Hun henviser til, at en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed har vist, at mange kommuner i deres sundhedspolitiker fokuserer på de ansatte som en specifik målgruppe.

Tilbud om rygestopkurser, fysisk aktivitet og frugtordninger er nogle af de elementer, som ofte indgår i ordningerne, mener hun.