Kommune anker ordblindedom

Viborg Kommune har besluttet at anke Vestre Landsrets dom i ordblindesagen fra Fjends til højesteret. Afgørelsen er blevet truffet af kommunens økonomiudvalg, der har besluttet at kommunen ikke vil udtale sig, før højesteret har været i aktion.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det vil Christel Petersen, jurist i Kommunernes Landsforening, gerne:

"Sagen fra Fjends har almen interesse for kommunerne, og vi er derfor interesseret i at få den behandlet ved højesteret. Vestre Landsrets dom var desuden lidt usikker, da der blev afgivet dissens af en af de tre dommere", siger hun.

Ordblindesagen handler om den undervisning, som den i dag 20-årige Rasmus Ravnborg fik i Fjends Kommune, der i 2006 blev en del af Viborg Kommune.

Vestre Landsret besluttede, at kommunen skal betale den unge mands ophold på en efterskole for læsehandicappede, fordi han ifølge rettes opfattelse fik for dårlig specialundervisning.

Højesteret vil formentlig tidligst kunne behandle sagen i august 2008.