Falihos tilbyder medlemmerne hjælp til de nye afgangsprøver

Den faglige forening for historie- og samfundsfagslærere forventer at dens medlemmer er usikre i forhold til de nye afgangsprøveformer. Derfor får medlemmerne nu tilbud om online hjælp og vidensdeling.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Falihos, foreningen af lærere i historie og samfundsfag, har længe været at finde på Facebook. Her  har de en offentlig gruppe, der primært fungerer som en opslagstavle for foreningens tiltag, for eksempel årskonferencer.

Men Falihos tager et skridt videre i forhold til at bruge de sociale medier i sit arbejde. De har nemlig dannet gruppen "Falihos - prøvevejledning for medlemmer", hvor lærere, der vel at mærke er medlemmer af Falihos, får adgang til den viden, foreningen har om prøveformerne og desuden mulighed for at sparre med andre lærere om for eksempel anvendelse af kulturteknikker, eller hvordan man vejleder eleverne om den selvvalgte problemstilling.

Krav om danske kilder er problematisk

"Vi forventer egentlig en generel usikkerhed hos vores medlemmer i forhold til prøverne, for der jo første gang de er obligatoriske for alle" siger Dennis Hornhave Jacobsen til folkeskolen.dk.

Han understreger at foreningen ser de nye prøveformer som en styrkelse af faget, men forstår samtidig, at der blandt lærere, der skal føre klasser op til afgangsprøven, kan være usikkerhed. Hans håb er derfor at Falihos' medlemmer kan hjælpe hinanden, og at de alle kan drage nytte af de erfaringer, enkelte lærere gjorde sig sidste år, hvor der var mulighed for at frivilligt at vælge at benytte den nye, produktorienterede prøveform.

Ny prøveform i historie og samfundsfag

Dennis Hornhave Jacobsen håber, at initiativet vil få flere historie- og samfundsfagslærere til at melde sig ind i falihos: "Vi er her for vores medlemmer og håber naturligvis med tiltaget, at det kan få øjnene op hos andre for, at bestyrelsen gør et kæmpe stykke arbejde som det er værd at støtte op om ved at melde sig ind i foreningen."

 

Læs mere