"Er jeg den eneste i dag", siger Jette Nilausen, der er tjenestemandsansat lærer.

Tillidsrepræsentant: Synd for Michael Ziegler

"Det er synd for Michael Ziegler. Han bliver brugt af regeringen", siger tillidsrepræsentant for Birkerød Skole. 500 lærere mødte op ved skoleporten i Rudersdal Kommune og gik derpå til stormøde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er jeg den eneste, der er her i dag, stønner Jette Nilausen, da hun parkerer sin cykel i det normalt propfyldte cykelstativ ved Toftevangskolen i Birkerød i Nordsjælland.

Jette Nilausen er tjenestemand, en ud af tre på skolen, men den eneste, der kører på cykel på arbejde, og derfor er der kun hendes cykel i stativet.

Hun skal som tjenestemand ind og passe sit normale skema, i dag blandt andet specialundervisning og idræt for pigerne i den 7. klasse, som hun er klasselærer for.

Trist ikke at kunne komme på arbejde

Uden for døren ind til skolen står nogle af hendes lockoutede kollegaer med skilte, der fortæller, at de gerne vil på arbejde og batchs om, at "Kun sammen gør vi en god skole bedre".

Kollegerne giver Jette Nilausen en krammer og siger grinende "Må vi overhovedet tale med dig".

"Jeg elsker at være lærer"

Jette Nilausen har været lærer i 33 år og har aldrig oplevet noget lignende, siger hun. Hun blev for nylig kåret som "Danmarks bedste lærer" og elsker sit arbejde.

Danmarks bedste lærer er tankelæser og cirkusklovn

"Jeg er stolt af at være lærer, og jeg holder meget af at arbejde sammen med eleverne og forældrene, men jeg er træt af hele tiden at skulle forsvare mit arbejde. Vi gjorde det bedre, dengang vi ikke skulle bruge så meget tid på at dokumenterer vores resultater", siger hun.

"Men hvis jeg fik en ny chance, ville jeg blive lærer igen", fastslår hun og haster ind til sin undervisning. Kollegaerne går ned til Mantziusgården, hvor Rudersdalkredsen holder stormøde for kommunens omkring 500 lockoutede lærere.

500 lærere til stormøde

Mantziusgården er allerede proppet til kanten, og der bliver ved med at strømme lærere til. En, der er på barselsorlov, er også mødt op med batch og skilt på barnevognen. "Jeg må gerne deltage i fagligt arbejde, selv om jeg har barselsorlov", siger hun.

Tillidsrepræsentant på Birkerød Skole Niels Rasmussen går rundt og tager billeder. "Det er synd for Ziegler", siger han til folkeskolen.dk.

"Det er synd, at han er nødt til at optræde som sådan et ynkeligt skvat, der bliver brugt som instrument af regeringen til at få indført det new publich management styresystem, som de tydeligvis vil have indført", uddyber tillidsrepræsentanten.

Godt humør trods lockouten

"Ziegler bliver brugt af regeringen"

Han har en fortid i Danske Bank, fortæller tillidsrepræsentanten, og dér er man for længst gået væk fra new management.

"De har fundet ud af, at de får mere ud af medarbejderne, hvis de uddelegerer arbejdet og lader medarbejderne selv tage ansvaret for deres arbejdstid", siger Niels Rasmussen.

"Det er tåbeligt, at regeringen nu vil indføre et styresystem, der gør lærerne til produktionsenheder. Det giver bare utilfredse medarbejdere og en dårligere skole", mener han.

"Der går gennem tiden en strømning"

Kredsformand Marianne Henriksen går på talerstolen og synger for på foreningssangen "Der går gennem tiden en strømning, som ikke kan dø".

I løbet af de næste par timer skal vi finde ud af, hvad vi skal lave af happenings i de kommende dage, siger hun efter sangen. Hun foreslår, at samtlige 500 lærere laver en kæde langs Kongevejen i morgen tidlig, og at de ellers finder på forskellige aktioner, der viser forældrene og andre vælgere, hvad det egentlig er, at de kan som lærere, og hvad det kræver af forberedelse.

"Vi skal ikke undervise eleverne her under lockouten, men vi skal vise, hvad undervisning er, og hvad det kræver", siger kredsformanden.