Alle fag får fagkonsulent

For fremtiden bliver der fagkonsulenter for samtlige fag

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fagkonsulenter til alle skolefag. Det blev udgangen på et udvalgsarbejde i Undervisningsministeriet, der skulle finde frem til en ny fagkonsulentordning.

'Vi har besluttet at vende tilbage til den ordning, vi havde for to år siden. Det vil sige, at der bliver fagkonsulenter for samtlige fag', siger kontorchef i Undervisningsministeriet, Lise Dalgaard.

'Alle de ubesatte stillinger bliver besat. Latin bliver lagt sammen med fransk. Dækningen bliver på to, tre eller fire dage om ugen, alt efter fag'.

De fleste fag får en konsulent i to dage om ugen, nogle tre og fag som dansk og matematik fire dage om ugen.

Fagkonsulenternes tillidsrepræsentant, Georg Schjøring, siger, at 'vi må glæde os over, at vi nu får fagkonsulenter for samtlige områder, og jeg håber, det kan ske hurtigst muligt'.

Mange fag, for eksempel engelsk, fransk, kristendom og historie/samfundsfag, har i lang tid stået uden fagkonsulent, og sparekniven har svinget over struben på ordningen som sådan.

Ministeriet skal nemlig over fire år spare 30 årsværk svarende til 30 heltidsstillinger, men det kom altså ikke til at gå ud over fagkonsulenterne. Der er brug for dem i disse tider, hvor skolefagenes formålsformuleringer skal strammes op gennem de næste to-tre år, påpeger iagttagere. Folkeskolen bliver et varmt tema i en kommende valgkamp.

Foruden konsulenter for fagene skal der også være fagkonsulenter for indskoling, IT, skole- og ungdomsvejledningen, og uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering. Godt ti stillinger - ud af i alt godt 20 - skal nybesættes.

Kilder gisner om, at besparelserne så vil gå ud over de pædagogiske konsulenter i ministeriet. Mange af disse er deltidsansatte. Men chef for styrelsessekretariatet, Bo Kjems, afkræfter denne formodning.

'Besparelserne er i en størrelsesor-den, så de bliver indfriet ved det gennemtræk, der naturligt er i en stor organisation som Undervisningsministeriet', siger Bo Kjems.